Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:43:04 μμ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 20:52

Δράση του 2ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς για την χαρά της άθλησης

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όρισε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2016-2017. Το θέμα της ήταν: «Νοιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με αφορμή την ημέρα αυτή οργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία  μια σειρά από δράσεις προκειμένου να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στα αθλητικά ιδεώδη καθώς και σε πιο στενή επαφή με μια σειρά από γνωστά αλλά και άγνωστα αθλήματα.
Για τον λόγο αυτό τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις δράσεις που είχαν προετοιμαστεί σε διάφορους σταθμούς που βρίσκονταν στο προαύλιο, αλλά και στις αίθουσες του σχολείου.
Ο πρώτος σταθμός αφορούσε το άθλημα της ποδηλασίας και τη μέριμνά του είχαν αναλάβει τα μέλη του Συλλόγου «Αίαντας» Κιλκίς. Εκεί υποδέχτηκαν τα παιδιά οι κύριοι Λευτέρης  Ακριτίδης προπονητής ποδηλασίας και Χρήστος Μελίδης Υπεύθυνος τμημάτων Ακαδημίας Ποδηλασίας, όπου εξήγησαν στους μαθητές τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων, τα είδη στα οποία μπορεί να χωριστεί το άθλημα, ενώ ανέφεραν και τους βασικούς κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρεί ο κάθε ποδηλάτης. Ακολούθησε το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του σταθμού που ήταν επίδειξη ποδηλατικής δεξιοτεχνίας, με τη συμμετοχή των αθλητών του «Αίαντα», Σούρλα Δημήτρη και Τρόπιου Ανέστη. Οι αθλητές με την άρτια τεχνική τους ανέδειξαν τις δυνατότητες του ποδηλάτου και ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές.
Ο δεύτερος σταθμός υλοποιήθηκε από τμήμα Judo του «Αίαντα». Εκεί ο Judoka Καρύτσας Θανάσης μύησε τα παιδιά στην ιστορία και στις βασικές αρχές του  άγνωστου αυτού ολυμπιακού αθλήματος. Και σ’ αυτό το άθλημα ακολούθησε εντυπωσιακή επίδειξη στην οποία συμμετείχαν ως βοηθοί οι αθλητές του Αίαντα και μαθητές του σχολείου μας Γκίκας Κωνσταντίνος της Ε' Τάξης και  Καρατζάς Κωνσταντίνος της Στ΄ Τάξης.
Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες των μικρών τάξεων συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες που οργάνωσε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Κουμουλίδου Μαριάνα και σε δημιουργία ζωγραφικής με το θέμα της ημέρας, που επιμελήθηκε η εικαστικός του Σχολείου κα  Δέσποινα Οργιανέλη.
Την επιμέλεια του επόμενου σταθμού την ανέλαβαν τα στελέχη της ακαδημίας μπάσκετ του Κιλκίς «Α.Π.Σ. Κούπα» κύριοι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Κουτρής και Θάνος Κολιαδήμας, οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά για τα μυστικά του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, ενώ τους έδωσαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.
Η ημέρα τελείωσε με χορό στο προαύλιο του σχολείου όπου συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες απ’ όλες τις τάξεις, με εμψυχωτή τον εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής κο Ανέστη Χρυσάφη.
Το αποτέλεσμα των δράσεων άφησε σε όλους, μια γεύση ικανοποίησης, μιας και πέτυχε ο στόχος που είχε τεθεί και που ήταν να νιώσουν τα παιδιά της χαρά της άθλησης, χωρίς ανταγωνισμούς και τον φόβο της αποτυχίας.  
Σ’ αυτό συνέβαλαν: Οι δυο σύλλογοι της πόλης μας «Αίαντας» και Α.Π.Σ. «Κούπα», χωρίς τη συμμετοχή των οποίων οι δράσεις δε θα είχαν τα ικανοποιητικά αυτά αποτελέσματα και τους οποίους η σχολική κοινότητα ευχαριστεί θερμά. Οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κ. Κουμουλίδου Μαριάκα και Καπίδης Παναγιώτης που οργάνωσαν τους σταθμούς και είχαν το γενικό συντονισμό, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που πλαισίωναν κάθε δράση, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου που συμμετέχει αθόρυβα σε όποια εκδήλωση οργανώνεται.