Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:54:35 πμ
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 11:05

Επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από τη ΔΟΕ αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Κιλκίς!

Από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε μία πρωτόγνωρη σε συμμετοχή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αποφασίστηκε ομόφωνα η επαναπροκήρυξη Απεργίας – Αποχής από την «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων.

 

Σύσσωμοι οι συνάδεφλοι υπερασπίζονται με την απόφασή τους αυτή τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, την παιδαγωγική τους υπόσταση, το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, την εναντίωσή τους στην «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως κάνουν χιλίαδες εκπαιδευτικοί αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα.

Και όλα αυτά παρά την προσπάθεια εκφοβισμού από πλευράς των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και του ΔΙΚΤΥΟΥ, οι οποίοι αγωνιωδώς προσπαθούσαν επί 2 ώρες να «πείσουν» ότι ο αγώνας πρέπει να σταματήσει.

Και αφού «δεν τους άρεσε» η ομόφωνη απόφαση των συναδέλφων, αποφάσισαν κόντρα στη βούληση του κλάδου, να μην δεχτούν ότι η Γενική Συνέλευση είχε απαρτία.

Και τυπικά και ουσιαστικά η Γενική Συνέλευση είχε απαρτία με βάση το καταστατικό της ΔΟΕ για την Ολομέλεια των Προέδρων, όπου απαιτείται το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Το «άδειασμα» της ΔΑΚΕ και του ΔΙΚΤΥΟΥ απέναντι στην πλειοψηφία των συναδέλφων, δεν θα περάσει!  

Τα τερτίπια αυτά και η πραξικοπαμητού τύπου στάση τους να σταματήσει τώρα!  

Να μην το σκεφτεί καν η πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ να ακυρώσει την απόφαση της ΓΣ στην Ολομέλεια των Προέδρων τη Δευτέρα 1/4.

Εδώ και τώρα να βγει ανακοίνωση του ΔΣ που να ενημερώνει ότι η Γενική Συνέλευση πήρε ομόφωνη απόφαση για την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από τη ΔΟΕ».