Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 3:25:13 μμ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 10:56

Ευχαριστήριο του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και στην Ομάδα Traccia GiovanNile

Με την υπ’ αριθμ. 2296/14.05.2024 επιστολή του προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕ.Α.Τ.) εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην Ομάδα TracciaGiovanNile του Εκπαιδευτικού Ομίλου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την οικονομική ενίσχυση του φορέα από τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που η ομάδα πραγματοποίησε.

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερή, ταξίδεψε στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και στην καρδιά όσων την παρακολούθησαν. Η κατάθεση της τεράστιας σωματικής, αλλά και ψυχικής  προσπάθειας των μαθητών, μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών Γιάννη Χαριτίδη και Μαρίας Πουλαράκη απέφερε σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση του ποσού των  4.750 €, το οποίο κατατέθηκε σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Ιδρύματος, από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Σύμφωνα με την ευχαριστήρια επιστολή, το παραπάνω χρηματικό ποσό θα διατεθεί  για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών των ωφελούμενων με αναπηρία όρασης του ΚΕ.Α.Τ.

Η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση ότι η  ενεργή συμμετοχή και η συνεισφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου Traccia GiovanNile, και της εκπαιδευτικής κοινότητας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς γενικότερα, στάθηκε πολύτιμη αρωγός στη συντονισμένη προσπάθεια του ΚΕ.Α.Τ. να υλοποιήσει προγράμματα και να παρέχει υπηρεσίες προς όλα τα άτομα με αναπηρία όρασης, με γνώμονα τον σεβασμό στην αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωσή τους, συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας στην προσπάθεια  για την επίτευξη της ισονομίας και της ισότητας των ατόμων με αναπηρία όρασης μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

 Ο Δ/ντης του Σχολείου

 Κωνσταντίνος   Ταλαμπίρης