Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 5:50:45 μμ
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 11:31

Γνωριμία των μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου με τον μαγικό κόσμο του Μουσείου

Στον φιλόξενο κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου βρέθηκε η Γ΄ Τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για να ξεκινήσει με χαρά και αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά.

 

Τα παιδιά της Γ΄ Τάξης, είχαν την ευκαιρία με την έναρξη των μαθημάτων, να γνωρίσουν τις νέες τους δασκάλες μέσα από βιωματικά παιχνίδια, έξω από τους τοίχους των αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο του Μουσείου.  Στο πλαίσιο της επαφής αυτής εκπαιδευτικοί και μαθητές πληροφορήθηκαν για τα νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που θα υλοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Μουσείου το σχολικό έτος 2022-2023, ο οποίος για τις ανάγκες τους θα μεταμορφωθεί σε έναν «Κήπο με Αγάλματα».

Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού, έχουν και φέτος την ευκαιρία να υλοποιούν δράσεις με βάση το υλικό που παρουσιάζεται στην περιοδεύουσα έκθεση της Ε.Φ.Α Κιλκίς, με τίτλο: «Μορρυλίων Πόλις» που έχει σταθμεύσει από πέρσι τα Χριστούγεννα στο Σχολείο. Δράσεις που έχουν σχέση με τις άγνωστες αρχαιότητες που ανασκάπτονται στην περιφερειακή μας ενότητα, τη δημιουργία δικτύου που αφορά τα αρχαία Ασκληπιεία, αλλά ερευνητικού project γύρω από τις οικονομικές δραστηριότητες μιας αρχαίας, αλλά και σύγχρονης κτηνοτροφικής κοινωνίας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν την προϊσταμένη της Ε.Φ.Α. Κιλκίς Δρ. Γεωργία Στρατούλη, την αρχαιολόγο Δρ. Μαρία Φαρμάκη και όλο το προσωπικό της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την όμορφη φιλοξενία καθώς και για την ευκαιρία οικοδόμησης της συνεργασίας Σχολείου και Μουσείου που αποδίδει καρπούς προς όφελος των μαθητών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.