Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 9:17:01 μμ
Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 23:25

Η Αγ. Παμπουκίδου στη Λέσχη Ανάγνωσης του 2ου Λυκείου Κιλκίς

Συντάκτης:

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση-συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Παμπουκίδου πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο της βιβλιοθήκης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς. Τη συνάντηση συντόνισε η Σοφία Μεσίγκου, Φιλόλογος στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.


Στο σχολείο, όπως είναι γνωστό, λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης μαθητών με την εποπτεία της Φιλολόγου Σοφίας Μεσίγκου και την επικουρία και ενίσχυση της Διεύθυνσης του σχολείου. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές διάβασαν το μυθιστόρημα «Οι Νεράιδες του Πόντου» της Αγγελικής Παμπουκίδου από τις Εκδόσεις Πηγή.
Η συγγραφέας, η οποία σημειωτέον είναι και Φιλόλογος καθηγήτρια στο Σχολείο, προσκλήθηκε και συνομίλησε με τους μαθητές - μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.
Στη συζήτηση η κα Παμπουκίδου απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία σε ερωτήσεις που τους απηύθυνε. Η συνάντηση διήρκεσε δύο ώρες και τα συμπεράσματα που προέκυψαν ήταν πολύτιμα τόσο για τους μαθητές, όσο και για τη συγγραφέα, η οποία συγκινημένη απευθύνθηκε στα παιδιά  επαινώντας τα για την υπευθυνότητα και τα ενδιαφέροντά τους.
«Από τη θέση της συντονίστριας της Λέσχης Ανάγνωσης θέλω να συγχαρώ τους μαθητές μας για τη δράση και την αγάπη τους για τη Λογοτεχνία. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους», επισημαίνει η κα Μεσίγκου.