Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, 10:42:15 πμ
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 13:13

Η γλώσσα της Ενσυναίσθησης, επιμορφωτικό σεμινάριο από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο  σύγχρονο  σχολείο γίνεται όλο και πιο σύνθετος και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει συνεχώς αναβαθμίζονται. Η διαρκής ενημέρωση και η ενίσχυση του στον τομέα αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητη.

 

Για το λόγο αυτό  το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς σε συνεργασία με το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς και το ΚΕΔΑΣΥ Κιλκίς, διοργάνωσαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η γλώσσα της ενσυναίσθησης». Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί των Πειραματικών σχολείων του Κιλκίς.

 Οι εισηγήτριες, Τσιρώνα Ευδοκία, υπεύθυνη του ΚΕΔΑΣΥ Κιλκίς και Γουγούση Μαγδαληνή, Ψυχολόγος του ίδιου φορέα, ανέπτυξαν με ιδιαίτερη επιτυχία τη θεματολογία και ανέλυσαν ΄΄μελέτες περιπτώσεων΄΄ εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό τα εργαλεία διαχείρισης  σύνθετων καταστάσεων από τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, ενημέρωσαν  για γενικότερα θέματα λειτουργίας του ΚΕΔΑΣΥ και τρόπους συνεργασίας με τα σχολεία της περιφέρειας.

Ήταν το πρώτο μιας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που έχει προγραμματίσει το σχολείο σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ με θεματολογία άκρως ενδιαφέρουσα που απαντά στις προκλήσεις της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τις εισηγήτριες που συνεισέφεραν με τις γνώσεις και την αμεσότητα στην επιτυχία αυτής της δράσης.

Ο Διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης