Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:53:19 μμ
Τρίτη, 05 Απριλίου 2011 13:46

Ξυλοκόπησαν άγρια διευθυντή σχολείου!

tsakalofidis
Μια πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση δέχθηκε ο διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, Γιώργος Τσακαλοφίδης, πρωτόγνωρη για την κοινωνία του νομού μας, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από δυο αδέλφια, που τον έστησαν καρτέρι (!) το μεσημέρι της Παρασκευής στην είσοδο του σχολείου και μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών!
Οι δυο δράστες παράτησαν τον άτυχο δάσκαλο αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, με δυο σπασμένα πλευρά και εσωτερική αιμορραγία, όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου τον μετέφερε γονιός μαθητή που είδε το περιστατικό.
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο ένας εκ των δυο δραστών είχε σταθμεύσει μπροστά στην είσοδο του σχολείου, προκειμένου να μεταφέρει τη μητέρα του, η οποία διαμένει στην περιοχή. Η σχολική τροχονόμος του ζήτησε να το μετακινήσει γιατί ήταν η ώρα που θα σχόλαγαν οι μαθητές και θα έπρεπε να τους περάσει από τη διάβαση για να τους πάρουν οι γονείς τους και να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που περίμενε.
Ο άντρας αρνήθηκε να το κάνει και διαπληκτίστηκε με τη σχολική τροχονόμο, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η κυκλοφορία και να αρχίσουν τα κορναρίσματα οι οδηγοί. Ο διευθυντής του σχολείου που αντιλήφθηκε έτσι το περιστατικό είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον άνδρα και τον υποχρέωσε να μπει στο αυτοκίνητο και να φύγει, ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να αντιδρούν εναντίον του και οι γονείς που περίμεναν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Δυστυχώς, όμως, το θέμα δεν έκλεισε. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, όταν ο διευθυντής σχόλασε και αποχωρούσε από το σχολείο, στις 2.10’, κι ενώ στην αυλή του σχολείου βρίσκονταν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του ολοήμερου τμήματος, βρήκε στην είσοδο τον δράστη της προηγούμενης ημέρας και τον αδελφό του, 43 και 38 χρόνων, αντίστοιχα, οι οποίοι του επιτέθηκαν, τον γρονθοκόπησαν, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον κλωτσούν, με τους μικρούς μαθητές να φωνάζουν και να κλαίνε, σοκαρισμένοι από τον άγριο ξυλοδαρμό του διευθυντή τους.
Οι δράστες εγκατέλειψαν το θύμα τους και εξαφανίστηκαν, ενώ η Αστυνομία τους αναζητούσε για να τους συλλάβει στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ο 57χρονος διευθυντής νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Καταδίκη
από Δασκάλους
«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς με ανάμικτα συναισθήματα οργής, απορίας και θλίψης καταδικάζει την άδικη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο δάσκαλος Γιώργος Τσακαλοφίδης, διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου το μεσημέρι της Παρασκευής 1.4.2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.
«Την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη, 31.3.2011, ο διευθυντής, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του και με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των μαθητών, θέλησε να απομακρύνει ένα παράνομα σταθμευμένο όχημα από την είσοδο του σχολείου. Η άρνηση του οδηγού να υπακούσει στις εντολές της Σχολικής Τροχονόμου και τις υποδείξεις του διευθυντή είχε σαν αποτέλεσμα τον έντονο διαπληκτισμό τους.
Την επόμενη μέρα κατά τη λήξη του ωραρίου κι ενώ το επεισόδιο φαινόταν να έχει λάβει τέλος, ο συνάδελφος Γιώργος Τσακαλοφίδης δέχθηκε ξαφνική επίθεση από δύο άτομα, που αφού του υπενθύμισαν το επεισόδιο της προηγούμενης ημέρας τον τραυμάτισαν σοβαρά. 
Ο ξυλοδαρμός του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, μέσα στο σχολικό χώρο, μπροστά στα μάτια των μαθητών, είναι φυσικό να αφήνει συγκλονισμένους όλους εμάς τους συναδέλφους του. Το ίδιο όμως το γεγονός πρέπει να δράσει καταλυτικά και να αφυπνίσει και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς.
Η νοσηρή οσμή που διαπερνά τη χώρα, ο ακατανίκητος κυνισμός,  η έλλειψη στοιχειώδους διάθεσης για συνεννόηση, η απουσία θεμελιώδους «κοινωνικότητας», δίχως την οποία δεν μπορεί να σταθεί πολιτισμένη συμβίωση ανθρώπων, δεν θα μπορούσαν παρά να κορυφωθούν, παρά με τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου που έπραξε απλώς το καθήκον του.
Δυστυχώς στον τόπο μας σήμερα, τα άτομα δεν θεωρούν ότι είναι υπόλογα σε κοινές, έλλογες αξίες που, κατ’ αρχήν, εκφράζει ο νόμος, αλλά επιδιώκουν να ικανοποιούν τις ιδιωτικές επιδιώξεις τους. Γι’ αυτό συναντούμε όχι μόνο παράνομες πρακτικές, αλλά, εκτεταμένη δυσπιστία και αγένεια, καχεκτικούς θεσμούς και ισχνή δημόσια σφαίρα.
Όποιος συμπολίτης μας μπορεί να ξεφύγει από το μικρόκοσμο του ιδιωτικού και  να διακρίνει αυτές τις όψεις της πραγματικότητας, όποιος θέλει να βλέπει την ιδιαιτερότητα των κοινωνικών συμβάντων, αντιλαμβάνεται ότι το γεγονός που συνέβη με θύμα τον άτυχο συνάδελφό μας, ήταν μόνο η αρχή και ότι η διάχυση της ανομίας σε όλη την κοινωνία, όπως και η αυξανόμενη ανυποληψία των θεσμών, θα οδηγήσουν με τη σειρά τους και σε άλλα παρόμοια θλιβερά φαινόμενα
Ο Σύλλογός μας, στέκεται δίπλα στο συνάδελφο, του εύχεται καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του. Πιστεύουμε  όμως, πως για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, όλα τα μέλη μας θα πρέπει να κάνουν  κάτι πιο ουσιαστικό. Να συνεχίσουν να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλλιεργήσουν, με εργαλείο την Παιδεία, τις ψυχές των μαθητών μας. Το ανθρώπινο κεφάλαιο της κοινωνίας του αύριο. Το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το μέλλον αυτού του τόπου.
Και σ’ αυτήν την προσπάθεια θέλουμε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και την έμπρακτη συμμετοχή όλων...»

Αγανάκτηση και αποτροπιασμός

Εμείς οι δάσκαλοι του 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μας για την άνανδρη και ύπουλη επίθεση που δέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Γιώργος Τσακαλοφίδης, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, από εξωσχολικά στοιχεία.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός καθίσταται ακόμη οδυνηρότερο, διότι συνέβη ενώπιον μικρών μαθητών του σχολείου μας και γνωρίζουμε όλοι μας τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τέτοιες τρομακτικές σκηνές στις αθώες παιδικές ψυχές.
Στον διευθυντή του σχολείου μας, ο οποίος πλήρωσε ακριβά το αίσθημα καθήκοντος και υπευθυνότητας που τον διακρίνει, εκφράζουμε την αμέριστο συμπαράστασή μας, ευχόμενοι ολόψυχα την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.
Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, οι οποίοι δεν βιαιοπράγησαν μόνο εναντίον ενός δασκάλου, αλλά και εναντίον του ιερού θεσμού του σχολείου.

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού σχολείου