Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 4:31:01 πμ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 09:52

Μαθαίνουμε κανόνες προστασίας από τον ήλιο στο ΚΔΑΠ Kinesis

Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με ένα θέμα αρκετά σημαντικό για την προσωπική μας προστασία. Μιας που το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά, μάθαμε μερικούς τρόπους και κανόνες για να προστατευόμαστε από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Στα εικαστικά, λοιπόν, με τους έμπειρους καλλιτέχνες μας φτιάξαμε ένα σετ καπέλο και γυαλιά ηλίου αλλά και έναν ήλιο-ρολόι και ανάλογα με την επικινδυνότητα του ήλιου σε κάθε ώρα τοποθετήσαμε κίτρινες, πορτοκαλί ή κόκκινες ακτίνες.

Έπειτα γίναμε μικροί συγγραφείς κι αφού παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τους κανόνες προστασίας από τον ήλιο στη θάλασσα, γράψαμε τους βασικούς κανόνες προστασίας ώστε να μην τους ξεχάσουμε. Χρωματίσαμε αντίστοιχες εικόνες και κολλώντας τες δίπλα σε κάθε κανόνα ολοκληρώσαμε την εργασία μας. Είμαστε έτοιμοι για την παραλία.

Με τις μέρες να είναι τόσο ζεστές κάναμε και δύο ταξίδια σε δύο όμορφα νησιά της Ελλάδας, τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο. Στη Ρόδο περιηγηθήκαμε στην παλιά πόλη και στο κάστρο της, ενώ στη Ζάκυνθο γνωρίσαμε τις χελώνες καρέτα καρέτα και ενημερωθήκαμε για την προστασία τους.

Στη συνέχεια βάλαμε τις ποδιές μας και ζυμώσαμε ζυμάρι για πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας. Τους δώσαμε σχήμα και τα ψήσαμε. Η δομή μας μοσχομύρισε και ανυπομονούσαμε να γευτούμε τη δημιουργία μας.

Κλείσαμε την εβδομάδα μας με μία ζωγραφιά, στην οποία αποτυπώσαμε με την τεχνική του πουαντιγισμού έναν ήλιο σε μορφή ρολογιού, προσθέτοντας κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες ακτίνες ανάλογα με το πόσο βλαβερός ή όχι είναι ο ήλιος σε κάθε ώρα.

Μάθαμε, έτσι, τους βασικούς κανόνες προστασίας από τον ήλιο κατά τους θερινούς μήνες για να αποφύγουμε τις συνέπειες από την έκθεση σε αυτόν.