Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 8:30:07 πμ
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 12:24

Μήνυμα Βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη για την έναρξη του νέου σχολικού έτους (2022-2023)

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, η αρχή της οποίας αποτε λεί για  τους μαθητές όλων των βαθμίδων,  την αφετηρία για το ταξίδι προς την κατάκτηση της γνώσης.

 

Εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.  

Απευθυνόμενος σε εκπαιδευτικούς και  γονείς, εύχομαι  αντοχή και ψυχική δύναμη με σκοπό να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους, υλοποιώντας το πραγματικό νόημα της εκπαίδευσης, που είναι η διαμόρφωση ατόμων με ήθος, κριτική ικανότητα και ελεύθερο πνεύμα, στοιχεία απαραίτητα ώστε να καταστούν πολίτες χρήσιμοι και υπεύθυνοι στην κοινωνία.

Φέτος η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς σημαντικά προβλήματα σχετικά  με  τους περιορισμούς που ανέκυψαν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας, με την ελπίδα της επαναφοράς της λειτουργικής κανονικότητας. Σε σχέση  όμως με την εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τους διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών, θα υπάρξουν προβλήματα  αναφορικά  στην επάρκεια των  εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ,αλλά και στην εφαρμογή του διευρυμένου Ολοήμερου στα Δημοτικά Σχολεία, που θα  αναδείξει την έλλειψη σχεδιασμού και πραγματοποίησης οποιασδή ποτε καινοτομίας από το Υπουργείο Παιδείας.

Ευχή όλων μας  είναι, να διατηρηθούν οι συνθήκες ομαλότητας και να μην ανατραπεί η κανονικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καλή Σχολική Χρονιά!

Γεώργιος Σ. Φραγγίδης

Βουλευτής Κιλκίς – Κίνημα Αλλαγής