Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 11:28:11 μμ
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 23:56

Μήνυμα Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 7/11/2018 διεξάγονται οι υπηρεσιακές εκλογές στην εκπαίδευση για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ). Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συμμετέχει στην προσπάθεια ανασύστασης και ανάκτησης της αξιοπιστίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος.


«Συγκροτούμε Μέτωπο Δημοκρατικών Προοδευτικών Δυνάμεων και Ανεξάρτητων Κινήσεων της Α/θμιας Εκπ/σης σε όλη την Ελλάδα. Αντίπαλός μας τα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου και οι πολιτικές που εφαρμόζονται ή είναι στις προθέσεις της αντιπολίτευσης να εφαρμοστούν στο μέλλον. Οι μνημονιακοί προϋπολογισμοί που εφαρμόζονται ως σήμερα, έχουν αφήσει έντονα τα σημάδια τους στις υποδομές και στην στελέχωση των Σχολικών μονάδων. Οι αναπληρωτές στην Εκπαίδευση είναι 1 στους 5 εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι αναπλήρωση, είναι αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Κατά καιρούς βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δηλώσεις που '' εκχωρούν'' τομείς της Δημόσιας Παιδείας στην Αυτοδιοίκηση και στους ιδιώτες. Θα μείνουν με την όρεξη, δεν θα τους το επιτρέψουμε. Η Παιδεία είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και υποχρέωση του κράτους.
Οι εκπ/κοί της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ προτείνουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε λύσεις. Δεν ήμασταν και δε θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός κόμματος και κυρίως καμιάς κυβέρνησης. Οι πολιτικές που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη μόρφωση και στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς με σκοπό τη φίμωση και χειραγώγηση, θα μας βρίσκουν αντίθετους.
Η εμμονή, ευτυχώς λίγων, συναδέλφων και μερίδας του τύπου να μας στοιχίζουν με κάποιο κόμμα είναι ακατανόητη. Στο πρόσφατο παρελθόν σταθήκαμε σθεναρά απέναντι στην επιβολή της προσωπικής, τιμωρητικής αξιολόγησης και του εξευτελιστικού Ποινικού Δικαίου που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον αν χρειαστεί.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και με την ψήφο τους να δώσουν δύναμη στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις”.