Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 3:28:09 μμ
etpa
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 21:42

Όμορφη δανειστική βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό Αξιούπολης

Συντάκτης:

«Ένα βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», είχε πει ο Νικηφόρος Βρεττάκος. 

Ένα παράθυρο στην καθημερινότητα του παιδιού, στην κοινωνία, στην ιστορία, στη μυθολογία, στον πολιτισμό, στη γεωγραφία.

Μ’ ένα βιβλίο ο μικρός αναγνώστης μπορεί να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, να γνωρίσει χώρες, διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές συνήθειες και αντιλήψεις,  ανακαλύπτοντας τους άλλους αλλά ταυτόχρονα και τον ίδιο του τον εαυτό.

 

Καθώς το σχολείο εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών, ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου όμορφου και ζεστού, που θα ήταν ελκυστικός για τα παιδιά του σχολείου μας, έτσι ώστε να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Και η προσπάθεια ήταν επιτυχής. Δημιουργήθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη, όπου η πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών δανείζονται βιβλία και απολαμβάνουν τον χώρο.

Η βιβλιοθήκη έγινε πραγματικότητα με τη συνδρομή των γονέων του σχολείου αλλά κυρίως με το μεράκι και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης ευχαριστούνε θερμά τις κυρίες του Δ.Σ.: Λιακοπούλου Έλενα, Αδάμου Γιώτα, Τσούπα Αγγελίνα, Παπαχρήστου Φένια, Τουμπάνη Άννα, Περπερίδου Ζένια, Μηνά Εύη αλλά και όλους τους γονείς για τον υπέροχο χώρο που αποκτήσανε. Ευχαριστούνε επίσης και όσους και όσες προσφέρουν βιβλία για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης.