Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:56:52 μμ

Εκπαίδευση

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (22-1-2019)

Μονοήμερες λόγω παγετού αποδείχτηκαν  οι έκτακτες διακοπές στα σχολεία του Δήμου Κιλκίς. Από αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, καθώς  συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς εργάστηκαν όλη την ημέρα (Δευτέρα 22 Ιανουαρίου) καθάρισαν από χιόνια και πάγο τις αυλές κι έτσι από την Τρίτη θα είναι ασφαλές για τους μαθητές το σχολικό περιβάλλον.

Μετά από την απόκτηση εθνικής ετικέτας ποιότητας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου έλαβε και την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας e-Twinning για το συνεργατικό έργο IntheNameofPoetry το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2022-23 καθώς συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία με βάση συγκεκριμένα εκπαιδευτικά κριτήρια.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα (22/1) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Παιονίας.

Όπως δήλωσε στο eidisis.gr ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, δεν υφίσταται σοβαρός λόγος για να κλείσουν τα σχολεία, στα οποία η πρόσβαση έχει εξασφαλισθεί, η μετακίνηση των μαθητών μπορεί να γίνει με ασφάλεια και οι θερμοκρασίες που προβλέπονται για αύριο δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν τη διακοπή των μαθημάτων.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη δε θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δομές ειδικής εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τον παγετό.

Στο πλευρό των μαθητών του Κιλκίς που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις αντιδρώντας στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στέκεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς, η οποία ταυτόχρονα καταδικάζει την παρουσία αστυνομίας στις καταλήψεις και στην τρομοκράτηση των μαθητών.

Συνεχίζονται και την Παρασκευή, για δεύτερη ημέρα, οι καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίς με τους μαθητές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.

Τη Βασιλόπιτά της για το 2024 έκοψαν η διευθύντρια Λαμπρινή Φρόση και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στα γραφεία τους στο Διοικητήριο.

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε τον πλακούντα και ευχήθηκε σε όλους «ψυχική και σωματική υγεία και δύναμη για το ευθυνοφόρο και πολύτιμο έργο που προσφέρουν στην μαθητιώσα νεολαία, συνεχάρην τόσο την προϊσταμένη, όσο και τα στελέχη που εργάζονται στη Διεύθυνση και στα πρόσωπά τους, όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού Κιλκίς, που μένουν προσηλωμένοι στο λειτούργημά τους και συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μαζί με την Εκκλησία και την οικογένεια».

Υπό κατάληψη τελούν στην πόλη του Κιλκίς από το πρωί της Πέμπτης τέσσερα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (17-1-2019)