Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 11:02:52 μμ

Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο της «Αυστροελληνικής Καπναποθήκης Κιλκίς» το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς με τίτλο: «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Η προσέλευση θα πραγματοποιείται 09:30‐10:00 π.μ. και η έναρξη στις 10:00 π.μ.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην φιλανθρωπική μας εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ΚΔΑΠ Kinesis, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιππόκαμπος, το ΚΔΑΠ Kids Athletics και το ΚΔΑΠ Μεγαλώνουμε Μαζί.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου κατά την επίσκεψή του στον Ευρωπό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ευρωπού Αναστάσιο Καρακάση, στον οποίο και ανακοίνωσε τη δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα για το Δημοτικό Σχολείο.

Το 1923 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών  μεταξύ των Ελλήνων ορθοδόξων κατοίκων της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου σχεδιάστηκε μια μικρή έρευνα από μαθητές/τριες και δασκάλους τη Στ΄ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, στο πλαίσιο ομώνυμου προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο καθώς και με ποιον τρόπο η προσφυγική ταυτότητα αγγίζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας από την ηλικία των 12 έως την ηλικία των 15  ετών.

Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 12:35

Η Microstudies Robotics στα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Συντάκτης:

Την Κυριακή 14 Μαϊου η Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies Robotics πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην πόλη των Τρικάλων. Στο Δημαρχείο Τρικκαίων μας υποδέχτηκε με χαρά o Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και οι συνεργάτες του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι ομάδες μας παρουσίασαν τα project με θέμα την ενέργεια από τον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς η ενασχόλησή μας στις διάφορες δραστηριότητες σχετιζόταν με το θέμα των συναισθημάτων.

Έτσι, λοιπόν, ξεκινώντας…ταξιδέψαμε. Αν και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος εμείς στο ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδέψαμε στη μακρινή Φινλανδία. Ο λόγος; Μα φυσικά γιατί η Φινλανδία για 6η συνεχή χρονιά ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Μάθαμε πληροφορίες για τη Φινλανδία αλλά και τα μυστικά που την καθιστούν 1η χώρα σε επίπεδο ευτυχίας και θαυμάσαμε το Βόρειο Σέλας. Τέλος, διαβάσαμε το παραδοσιακό φινλανδικό παραμύθι «Η νύφη του δάσους», μαθαίνοντας πως η αγάπη είναι νικάει τις δυσκολίες.

Η θεατρική ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, η οποία την τελευταία διετία λειτουργεί στο πλαίσιο του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής, ολοκλήρωσε τη δράση της για το σχολικό έτος 2022-2023 με την παράσταση  του θεατρικού έργου του Ι. Καμπανέλλη «Οδυσσέα γύρισε σπίτι».

Η επιλογή του έργου συνδέθηκε με το επετειακό «Θεατρικό έτος Ι.Καμπανέλλη, 2022» και αποτέλεσε φόρο τιμής στον πατέρα της νεοελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας· η θεατρική μας ομάδα έχει επίσης ανεβάσει το έργο του  «Παραμύθι δίχως όνομα».

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1 και Β2 τμήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας, στο Μεταλλικό του Κιλκίς.

Ανοίγοντας τη λευκή πόρτα με τη χαρτονένια επιγραφή «καλλιτεχνικά» στο πάνω μέρος της κάσας, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του Κιλκίς, ανακαλύπτει κανείς έναν πολύχρωμο κόσμο από μπομπίνες, μηχανές πλεκτικής, έναν αργαλειό, λογής λογής πλεκτά, αλλά και εκπαιδευόμενους που από το χαμόγελό τους και μόνο φαίνεται πως απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Tην Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023"του Junior Achievement Greece, που αποτελεί το μαθητικό - επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.