Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 8:49:48 μμ

Εκπαίδευση

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 21:55

Το Δημοτικό Σχολείο Μ. Βρύσης ευχαριστεί

Συντάκτης:

sxoleio-m-vryshΟι μαθητές και οι δάσκαλοι της Στ΄ και Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Βρύσης ευχαριστούν τους μαθητές Μουρζίδη Κώστα, Ελευθεριάδη Παντελή, Γουγουλάκη Θωμά, Πετρίδη Νίκο από το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς και τον Κωφίδη Ανδρέα από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, όπως και τον κύριο Χιονίδη Άγγελο,

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 22:18

9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς : Πάντρεψαν τον Χαραλάμπη

Συντάκτης:

9o-dhmotiko-sxoleioΟι μαθητές του Γ2 τμήματος του 9ου Δημοτικόυ Σχολείου Κιλκίς, με μεγάλη επιτυχία γιόρτασαν την τσικνοπέμπτη μαζί με όλους τους μαθητές  στην αυλή, δραματοποιώντας το « Γάμο του Χαραλάμπη». Εκεί ήταν και ο κουμπάρος, ο φωτογράφος και όλοι οι καλεσμένοι! Χόρεψαν και γλέντησαν με τη ψυχή τους!

h-maxh-tou-kilkisΗ Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στην ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, σχεδίασε ένα εκπαιδευτικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα: «Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς-Αναζητώ την ιστορία του τόπου μου.»

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 21:16

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού

Συντάκτης:

elme-kilkisΣχετικά με το έγγραφο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, που στάλθηκε στους διευθυντές των σχολείων για έλεγχο νομιμότητας πρακτικών, και δημοσίευσε η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς την περασμένη Πέμπτη, η ΕΛΜΕ Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μιλά για «εκφοβισμό» και αναφέρει:

sxoleioΤην Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου  και ώρα 16:00 ξεκινάει στο Κιλκίς επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα “Σύνδεση σχολείου-οικογένειας”. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για θέματα όπως: συνεργασία εκπαιδευτικών-γονέων, αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών, σχολικός εκφοβισμός,

andrianos-vraveyshΤα παιδιά - μαθητές του Κιλκίς που διακρίθηκαν είτε στους στίβους είτε σε σχολικές - εκπαιδευτικές δραστηριότητες βράβευσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε ειδική εκδήλωση, η οποία χρονικά συνδυάστηκε με την εδώ επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού την περασμένη Παρασκευή.

lykeio-ellhnidon-kilkisΞεκίνησαν τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών  από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Τα τμήματα ενηλίκων που συγκροτήθηκαν από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Πολυκάστρου ΕΥΚΡΑΝΤΗ.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 18:19

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

episkepsh-sxoleioΤην Τρίτη 3/12/2013 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Καθηγητή Φυσικών Επιστημών κ. Γ. Πολυχρονιάδη στη Δ1 Τάξη του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση των μαθητών/τριών και της δασκάλας τους κ. Μ. Βαβουλίδου.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 22:27

Comenius - Λύκειο Καμπάνη Συνάντηση στην Νορβηγία

Συντάκτης:

norway-kampanh-lykeioΣτο πλαίσιο  της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 28/9/2013  έως  03/10/2013 επίσκεψη ομάδας δυο μαθητριών  και πέντε καθηγητών( τριων) του Γενικού Λυκείου Καμπάνη στην πόλη Fusa της Νορβηγίας.

kdek-kilkisΘέμα εργασίας για τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Κιλκίς θα αποτελέσουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ), στο πλαίσιο του project που πραγματοποιεί το σχολείο με τίτλο “Αλληλεγγύη-Εθελοντισμός: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από την εθελοντική εργασία των παιδιών”.