Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:12:41 μμ

Εκπαίδευση

Τρίτο (3ο)  στην Κατηγορία του το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου σύμφωνα με την συμμετοχή του στην Σχολική Επιβράβευση Ανακύκλωσης Μπαταριών “Μεγάλοι μικροί κυνηγοί”, που έλαβε χώρα κατά την σχολική χρονιά 2023-2024. https://afis.gr/nikites-scholikis-epivraveysis-dimotikon…/

Καμία αλλαγή στη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων των δήμων Κιλκίς και Παιονίας δεν θα επιφέρει ο καύσωνας των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, τόνισαν πως δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες, πως δεν θα αναστατωθεί ούτε η σχολική κοινότητα ούτε και η οικογενειακή-εργασιακή ζωή των γονιών των παιδιών.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ) με επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την παρουσία αντικυνηγετικού κειμένου σε άσκηση του βιβλίου της Α’ Δημοτικού και ζητά την άμεση αφαίρεση της επίμαχης φράσης.

Ιερός τόπος ιστορικού ενδιαφέροντος το Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς δέχθηκε πλημμυρίδα μαθητών λίγες ημέρες πριν από την 111η επέτειο της επικής Μάχης του Κιλκίς.

Η καλοκαιρινή γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς την Παρασκευή 14 Ιουνίου

Ο Δήμος Κιλκίς για μία ακόμη χρονιά έβαλε τις βάσεις για να ‘’χτίσουν’’ κολυμβητική παιδεία οι νέοι του δημότες.

Στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο στο Κιλκίς συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.

Συγκεκριμένα, συμμετοχή στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο είχαν ο διευθυντής του σχολείου Απόστολος Μιχαλόπουλος και η εκπαιδευτικός Αλίκη Κουκουμβρή.

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βαπτιστή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Δρ. Λαμπρινή Φρόση για την επαναξιολόγηση και την άμεση ανάκληση της απόφασης της σχετικά με την υποχρεωτική εγγραφή των μαθητών/-τριων με τόπο κατοικίας τους οικισμούς Καστανιών και Σταυροχωρίου που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης προς το Γυμνάσιο Χέρσου, απόφαση που θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απαξίωση και το κλείσιμο του Γυμνασίου Βαπτιστή.

Στα πλαίσια του βραχυπρόθεσμου σχεδίου Erasmus+ ΚΑ122 (2023-1-EL01-KA122-ADU-000148324) που έχει λάβει το σχολείο μας από τον Εθνικό Φορέα (ΕΜ) το ΙΚΥ, υλοπoιήσαμε ομαδική κινητικότητα εκπαιδευόμενων με τίτλο «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και στην καινοτομία», και θεματική της κινητικότητας: «ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της διδασκαλίας και της μάθησης», στο Ντενιζλί (Denizli) της Τουρκίας, από 13 έως και 21 Μαΐου 2024, με Φορέα υποδοχής το Merkezefendi Public Education Center.

Οι εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Γουμένισσας-Παιονίας, για το επόμενο σχολικό έτος 2024-25 έχουν ξεκινήσει. Το ΣΔΕ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Γουμένισσας (Ροδοπούλου 33) και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, τις ώρες 5:00–8:00 μ.μ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού Σχολείου.