Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, 5:18:34 πμ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 13:53

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στο 3ο  Γυμνάσιο  Κιλκίς  για ένατη (9η)  φορά η Πανελλήνια ημέρα Αθλητισμού που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή ημέρα Αθλητισμού.

 

Στα πλαίσια των αθλητικών δραστηριοτήτων συμμετείχαν  μαθήτριες - μαθητές του σχολείου σε ομαδικά αθλήματα, όπως  ποδόσφαιρο, ποδοσφαίριση, καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, σκάκι, αλλά μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί.

Οι συμμετέχοντες μαθητές - μαθήτριες ανέλαβαν εξ ολοκλήρου ρόλους δημιουργικούς, καλύπτοντας πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι  την διαιτησία και γραμματεία των αγώνων, στα πλαίσια ενθάρρυνσης και ανάληψης  πρωτοβουλιών υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής του Γυμνασίου  Ευδοκίας  Σιάτρα .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κυριάρχησε το σύνθημα ότι ο σεβασμός του ανθρώπου,  ο ανταγωνισμός, η γνώση, ο διάλογος και ο προβληματισμός συνθέτουν την Αθλητική Ιδέα.

Η επίσκεψη του Παγκόσμιου  πρωταθλητή μας Γιάννη Κορακίδη έδωσε την ευκαιρία για  ανταλλαγή  απόψεων με μαθητές - μαθήτριες  όσον αφορά την πορεία του που τον έφερε στην πρώτη θέση. 

Συμμετείχε στα διάφορα αγωνίσματα και έδωσε κίνητρο στα παιδιά να αγωνίζονται θέτοντας πάντοτε στόχους.