Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 5:43:11 μμ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 09:28

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΠΕ Κιλκίς για κενά στην Ειδική Αγωγή και την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 παράσταση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας στη Διεύθυνση ΠΕ Κιλκίς, για το σοβαρό ζήτημα των κενών που συνεχίζουν να υπάρχουν στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήματα Ένταξης 3 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και για το ζήτημα της μη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με αφορμή και την 3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

 

       Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Παιονίας τονίζει για ακόμα μία φορά ότι οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η 3η του Δεκέμβρη 2022 πρέπει να σημάνει αφετηρία ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικών ανάγκες να έχουν πρώιμη παρέμβαση και ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση και στο δικαίωμα για εργασία. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις στους τομείς αυτούς με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η σχολική και κοινωνική τους ένταξη.

      Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και από τα στοιχεία που έδωσε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, από τη συνάντηση που έγινε μαζί του στα πλαίσια της διαμαρτυρίας. Αυτή τη στιγμή παραμένουν 11 κενά στην Παράλληλη Στήριξη και 3 στα Τμήματα Ένταξης στο Κιλκίς, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία Κιλκίς και Γουμένισσας. Επίσης, παρά τις γενικόλογες υποσχέσεις ότι η Κυβέρνηση θα λύσει το ζήτημα με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, αυτό συνεχίζει να μην γίνεται και να μην υπογράφονται οι διαπιστωτικές πράξεις από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

       Στη συγκέντρωση που συμμετείχαν μέλη των ΔΣ από το ΣΕΠΕ Παιονίας και Κιλκίς, εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, όπως και γονείς, τονίστηκε η ανάγκη η Κυβέρνηση εδώ και τώρα:

  • Να προσλάβει όλους τους αναγκαίους εκπαιδευτικούς για Παράλληλη Στήριξη, για τα Τμήματα Ένταξης και ΕΒΠ/ΕΕΠ.
  • Να προχωρήσει στην υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων ώστε να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και να μην υπάρξει καμία σύνδεση με την αξιολόγηση.
  • Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες Δομές για την Ειδική Αγωγή, την Πρόνοια, την Πρόσληψη και την Αποκατάσταση, σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένες υποδομές για να καλύπτονται όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και Αναπηρία στο νομό.