Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 1:17:40 μμ
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 21:04

Project στο 3ο Δημοτικό Σχολείο οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς

kdek-kilkis
Θέμα εργασίας για τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Κιλκίς θα αποτελέσουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ), στο πλαίσιο του project που πραγματοποιεί το σχολείο με τίτλο “Αλληλεγγύη-Εθελοντισμός: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μέσα από την εθελοντική εργασία των παιδιών”.
Ξεκινώντας ήδη το εν λόγω σχέδιο εργασίας, οι μικροί μαθητές-εθελοντές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Βαρβάρας Πεχλιβανίδου και Δάφνης Μποτίτση και της διευθύντριας του σχολείου κ. Μαρίας Τσιραμπίδου, κατασκεύασαν κοσμήματα προκειμένου να τα διαθέσουν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) και στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και να ενισχύσουν έτσι από την πλευρά τους, τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, στις 6μ.μ. στο κέντρο “ΘΕΑΤΡΟ”, με σκοπό την αγορά λεωφορείου για τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών.
Τις δημιουργίες τους αυτές, οι μικροί, αλλά εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι μαθητές, παρέδωσαν  στην εκπρόσωπο της ΚΔΕΚ, ψυχολόγο κ. Έλλη Φρεγγίδου, καθώς και σε εκπαιδευτές και μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013.
Επρόκειτο στην ουσία για την πρώτη, από τις πολλές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του σχολικού project. Ήδη, προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο από στελέχη της ΚΔΕΚ, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο Κιλκίς.
Η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ κ. Βούλα Ποζίδου σε δήλωσή της για την υλοποίηση του project, τονίζει τα εξής: “Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση, τους δασκάλους και φυσικά τους μικρούς μαθητές του 3ου Δημοτικού Κιλκίς για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το έργο της ΚΔΕΚ. Είμαστε σίγουροι ότι μέσα στο πνεύμα προσφοράς και εθελοντισμού που μας διακατέχει, θα αναπτύξουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία προς όφελος πάντα της τοπικής μας κοινωνίας”.

Αγιασμός “Σχολής Γονέων”
Mε μια λιτή αλλά όμορφη και γεμάτη συγκίνηση τελετή, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της “Σχολής Γονέων” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), που υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.
Στόχος της ΚΔΕΚ με τη λειτουργία της Σχολής Γονέων είναι, οι συμμετέχοντες γονείς να ευαισθητοποιηθούν σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους, μέσα σ' ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, σε συναντήσεις που έχουν  χαρακτήρα βιωματικό και όχι διδακτικό.
Κατά τον χαιρετισμό τους τόσο η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ κα Βούλα Ποζίδου, όσο και ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ. Απόστολος Πορτοκαλίδης, καλωσόρισαν τους φετινούς “μαθητές” της Σχολής, τονίζοντας την σπουδαία δουλειά που επιτελείται στους κόλπους της, και η οποία καταδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής κάθε χρόνο. Παράλληλα, ο π. Απόστολος μετέφερε και τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.
Η Σχολή με την επιστημονική καθοδήγηση της ψυχολόγου της ΚΔΕΚ κ. Έλλης Φρεγγγίδου λειτουργεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, μια φορά την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα για τους νέους και κάθε Τετάρτη για τους παλιούς κατά τις ώρες από 17:30 έως 19:00). Χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας) στο Κιλκίς.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου ή στα τηλέφωνα 23413 52277 και 6946081649.