Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 7:24:38 πμ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 20:47

Πρωτιά στο Μαθηματικό για τον Γιώργο Τσικαλά

«Μαθηματικό μυαλό» ο νεαρός Γιώργος Τσικαλάς και είχε αποδείξει ως νεαρός μαθητής, το απέδειξε τώρα και στις πανελλαδικές εξετάσεις, με την πρωτιά του στο Μαθηματικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Για τους καθηγητές του, τους συμμαθητές του στο Λύκειο Χέρσου και όσους γνώριζαν τον Γιώργο Τσικαλά η πρωτιά και η νέα του διάκριση δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ολη του η πορεία στο σχολείο και οι συνεχείς διακρίσεις του σε διαγωνισμούς των μαθηματικών αλλά και της φυσικής, έδειχναν πως οι πρωτιές δεν θα λείψουν και ευχόμαστε να έχουν και συνέχεια. Οι διακρίσεις του νεαρού είναι θέμα ταλέντου, αλλά και σκληρής και συστηματικής δουλειάς του, της στήριξής του από τους καθηγητές και τους γονείς του.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Χέρσου Φίλιππος Κοτανίδης, όπου ζει ο νεαρός Γιώργος Τσικαλάς με την οικογένειά του, συγχαίρει το νέο φοιτητή για τη διάκρισή του, ευχόμενος πάντα επιτυχίες στους στόχους του.
Ο Γιώργος Τσικαλάς, ως μαθητής του Λυκείου Χέρσου, κατετάγη 2ος σε πανελλαδικό επίπεδο στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής, ενώ αναδείχθηκε τρίτος στο διαγωνισμό μαθηματικών «Αρχιμήδης», στις 22 Φεβρουαρίου 2014 ως μοναδικός μαθητής του νομού Κιλκίς που συμμετείχε σ’ αυτόν, έχοντας από πριν διακρίσεις στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Η οικογένεια του νέου φοιτητή, ο πατέρας του Δημήτρης που διατηρεί εμπορικό κατάστημα στο Κιλκίς και η δασκάλα μητέρα του Ελισάβετ, θα νιώθουν περήφανοι για τις επιτυχίες του Γιώργου και μαζί με αυτούς και όλη η κοινωνία του νομού Κιλκίς.