Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:26:43 πμ
Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 08:31

Στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2024 τα Πειραματικά Σχολεία του Κιλκίς

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς την Κυριακή 26 Μαΐου στον κινηματογράφο “Ολύμπιον” στη Θεσσαλονίκη. Η ταινία τους “Η Ιστορία του Σχολείου μας - Ιστορία της Πόλης μας” ήταν μεταξύ αυτών που επελέγησαν και προβλήθηκαν στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών 2024 σε μια ιστορική κινηματογραφική αίθουσα.

Οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του Γυμνασίου Κιλκίς από το 1913 έως το 1949 αναζητώντας πληροφορίες στα σχολικά αρχεία, παλιά πρακτικά, φωτογραφίες που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Δημήτριος Νικοπολιτίδης και βιβλία που ασχολούνται με την ιστορία του τόπου μας, όπως αυτά του Θανάση Βαφειάδη. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του μαθητή Μανώλη Λαζαρίδη και συμμετείχαν επίσης οι μαθητές : Αλπανίδου Καλλιόπη, Αβραμίδης Σταύρος, Ασλανίδης Χαράλαμπος, Γιοβανούδη Μαρία, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα, Ιορδανίδης Βασίλης, Ιορδανίδης Χρήστος, Κανταρτζής Άγγελος, Κεβρεκίδου Ελευθερία, Κιουφεντζόγλου-Κατσαβέλη Ελένη, Παπαδοπούλου Άννα, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαδόπουλος Γεώργιος-Ορφέας, Παυλίδου Έλενα, Πολυχρονίδης Παύλος, Ραδίτσης Αστέριος και Τριανταφυλλίδης Παύλος.

Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Ομίλων “Ψηφιακοί Περίπατοι στην Ιστορία ΙΙ” με υπεύθυνους καθηγητές τους Κατσαβέλη Μαρία και Κιουφεντζόγλου Αθανάσιο. Θα είναι διαθέσιμη για προβολή σε λίγες ημέρες στα ιστολόγια των δύο σχολείων και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε μαζί μας ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο, να συγκινηθείτε και να δείτε, μέσα από την πρωτότυπη προσέγγιση των παιδιών, την ιστορία του Κιλκίς να περνάει από μπροστά σας σαν ταινία. Καλή θέαση!