Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 1:54:56 πμ
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 20:00

Τελετή αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας

Η πιο όμορφη μέρα της χρονιάς είναι πάντα η τελετή αποφοίτησης. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής 28/6 πραγματοποιήθηκε στον «Νερόμυλο Γιαπατζή» σε ένα αναπαλαιωμένο, παραδοσιακό μνημείο του 18αι.΄ η τελετή αποφοίτησης 2023-2024 για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γουμένισσας, μαζί με την καθιερωμένη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν μία άψογα οργανωμένη τελετή από την ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου.

 

Όλοι χαμογελαστοί και υπερήφανοι. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, γονείς, παιδιά, συγγενείς και φίλοι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του έργου του ΣΔΕ για τη σχολική χρονιά 2023-24 από τον διευθυντή του ΣΔΕ, κο Σάββα Σαββίδη. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπαιδευόμενοι και παρουσίασαν τα project που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι φτάσαμε στη στιγμή που περίμεναν όλοι. Ένας-ένας οι εκπαιδευόμενοι άκουσαν το όνομά τους και παραλάμβαναν τα απολυτήριά τους. Μαζί με τα απολυτήρια οι απόφοιτοι παρέλαβαν και ένα μικρό κουτάκι που περιείχε κούπα με το όνομα τους. Μία στιγμή που μπορεί να άργησε να έρθει κάποια χρόνια αλλά η ικανοποίηση που τους χάρισε ήταν σίγουρα απέραντη. Από την πλευρά τους διευθυντής και καθηγητές είπαν αυτό που λένε κάθε χρόνο: «Είμαστε τυχεροί που σας γνωρίσαμε και υπερήφανοι για το αποτέλεσμα του κόπου σας. Καλή συνέχεια σε ότι και αν αποφασίσετε στη ζωή σας».

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσια σχολεία που δίνουν την ευκαιρία σε ενήλικες 18 ετών και άνω, χωρίς όριο ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Το σχολείο λειτουργεί με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και εφαρμόζονται νέες μέθοδοι διδασκαλίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ενηλίκων εκπαιδευομένων αντιμετωπίζοντας όλους τους εκπαιδευόμενους με σεβασμό, κατανόηση και εκτίμηση.

goumenissa.eu