Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:21:27 μμ
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 20:35

Το βηματίΖΩ προσκαλεί ωφελούμενους

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» προσκαλεί άτομα με να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».


Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε δύο (2) οχτάωρες βάρδιες (07:00-15:00 και 13:00-21:00) και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες όπως:
 Πρώιμη παρέμβαση: Δεδομένου ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής προκαθορίζεται η εξέλιξη κάθε ατόμου, η έγκαιρη αντιμετώπιση και παροχή κατάλληλων υπηρεσιών κρίνεται καταλυτική.
 Πρόγραμμα πράξεως ειδικής αγωγής-θεραπείες, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, υδροθεραπεία, θεραπευτική ιππασία, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, συμβουλευτική γονέων και μουσικοκινητική.
 Μεταφορά από τις οικίες των ωφελουμένων προς το Κέντρο και αντίστροφα, με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία, για την μεταφορά Ατόμων σε αναπηρικά αμαξίδια
 Διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου.
 Οχτάωρη ελάχιστη παραμονή των ωφελουμένων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας κάθε ωφελούμενου.
 Εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση και υποστήριξη στην πορεία των ωφελουμένων προς την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση και γενικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή στην κοινότητα.
Η διάρκεια παροχής των ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υλοποίησης της Πράξης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες από 01/11/2016 έως 30/10/2019.
Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Δευτέρα 20/10/2016, και ώρα 14:00, στα γραφεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιαλκίς «ΒηματίΖΩ».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Βουμβουράκη Καλλιόπη στα τηλ.:23410 76549, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00-14:00.