Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:08:03 μμ
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 19:50

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Μαγνησίας στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Κιλκίς

Στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο στο Κιλκίς συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.

Συγκεκριμένα, συμμετοχή στο 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο είχαν ο διευθυντής του σχολείου Απόστολος Μιχαλόπουλος και η εκπαιδευτικός Αλίκη Κουκουμβρή.

 

Η εισήγησή τους σχετικά με τη συνέργεια σχολείων Ειδικής και Γενικής Αγωγής μέσω βιωματικής εκπαίδευσης συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά θετικά σχόλια.

Πιο αναλυτικά, με την εισήγησή τους «Οι Αρχαίοι Ελληνικοί μύθοι και η επίδρασή τους στην εκπαίδευση», οι δύο εκπαιδευτικοί παρουσίασαν την πρότασή τους που διέπει και τη φιλοσοφία του σχολείου αναφορικά με την επικοινωνία, τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση των μαθητών, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά με μαθητές σχολείων γενικής εκπαίδευσης καθώς και την ευρύτερη κοινότητα.

Η εισήγηση έτυχε θερμής υποδοχής από τους παριστάμενους, καθηγητές πανεπιστημίου γενικής και ειδικής αγωγής, συμβούλους, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων.

«Αποδεχόμενοι την πρόταση συμμετοχής του σχολείου σε ποικίλες δράσεις από τους φορείς του συνεδρίου, στόχος μας είναι η συνεργασία να παραμείνει διαρκής και η φιλοσοφία μας να αποτελέσει έμπνευση και σε σχολεία εκτός νομού», τονίζουν οι δύο εκπαιδευτικοί.

Πηγή: Ταχυδρόμος