Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:20:56 πμ
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 17:45

Το Λύκειο Καμπάνη στην Πορτογαλία μέσω Comenius

kampanh1
Στο πλαίσιο  της υλοποίησης από τον Σεπτέμβριο 2012 έως τον Ιούνιο 2014 Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα European School Radio – The voice of young Europeans, πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2013 επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών του Γενικού Λυκείου Καμπάνη στο σχολείο, «Ε Β2 και Β3», στην πόλη Vialonga, της Πορτογαλίας.Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος είχε οργανωθεί από το Γενικό Λυκείου Καμπάνη που είναι και το συντονιστικό σχολείο, στις αρχές Οκτωβρίου 2012.
Vialonga, Πορτογαλία. Επίσκεψη στο σχολείο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης στην Πορτογαλία,  στην οποία συμμετείχαν σαράντα μαθητές και τριάντα δύο καθηγητές από εννέα σχολεία της Ευρώπης:
•    Υλοποιήθηκαν δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί από το σχολείο φιλοξενίας, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και σε εξωτερικούς χώρους στη Λισαβόνα.
•    Έγινε επιμόρφωση πάνω σε θέματα ηχοληψίας και επεξεργασίας ήχου.
•    Έγινε παραγωγή ζωντανής εκπομπής από τους μαθητές που συμμετείχαν.
•    Συζητήθηκαν  και αντιμετωπίστηκαν μέσα σε πνεύμα συνεργασίας ζητήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες καθηγητές και οι συντονιστές του προγράμματος.
•    Τέθηκαν στόχοι για τη συνέχεια του προγράμματος και κυρίως για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στην Τουρκία.
Η  περιήγηση στη Λισαβόνα και την ευρύτερη περιοχή της, έδωσαν τη δυνατότητα για γνωριμία με την Πορτογαλική κουλτούρα και τρόπο ζωής.
Η ζεστή φιλοξενία των Πορτογάλων συναδέλφων και η καλή διάθεση εκ μέρους όλων, λειτούργησαν καταλυτικά για την επιτυχία της συνάντησης και  δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια του προγράμματος.
Cabo da Roca, Πορτογαλία. Επίσκεψη στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Απριλίου. Το Γενικό Λύκειο Καμπάνη θα συμμετέχει με 20μελή αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών.