espa pkm

Σάββατο, 16 Μαΐου 2026, 1:39:35 πμ
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2026 16:38

Ανακαλύψεις στο διάστημα: Ομιλίες για την ανθρωπότητα και το Σύμπαν στο Aristotle Innovation Forum

Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σύνδεση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν θα αναδειχθούν μέσα από τρεις σημαντικές ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026, στο Aristotle Innovation Forum.

Ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και η Δρ Bonnie J. Dunbar θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις απόψεις τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη διαστημική επιστήμη.

Ο Δρ Κριμιζής θα αναλύσει την ομιλία του με τίτλο «Humanity’s Epoch of Space: What we learned after nearly 70 years of Exploration», εστιάζοντας σε σχεδόν επτά δεκαετίες διαστημικών εξερευνήσεων, από την εκτόξευση του Sputnik το 1957 έως τις σύγχρονες ανακαλύψεις των διαστημικών τηλεσκοπίων Hubble και James Webb. Θα εξετάσει επίσης τις σημαντικές ανακαλύψεις εντός του ηλιακού συστήματος και την πιθανότητα ύπαρξης βιολογικής δραστηριότητας σε άλλα αστρικά συστήματα.

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία Alpha Mission – DELOS, η οποία συνδυάζει τη μυθολογία, την τέχνη και την τεχνολογία για την αναγέννηση του πλανήτη. Η Δήλος, σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι ο τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμις, και η αποστολή θα επισημάνει τη σημασία της προστασίας του πλανήτη παράλληλα με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Τέλος, η Δρ Bonnie J. Dunbar θα μιλήσει για την επανδρωμένη εξερεύνηση του διαστήματος, με τίτλο «Thinking Outside the Sphere: Human Exploration of Space». Θα αναφερθεί στην ιστορία της διαστημικής εξερεύνησης και στην αποστολή Artemis II, που θα περιπλεύσει τη Σελήνη με τέσσερις αστροναύτες το 2026.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr