Μιλώντας στο Real, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου ανέφερε πως «οι ισορροπίες γίνονται όλο και πιο ασταθείς και εύθραυστες, είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους».
«Είναι αδύναμος, την τελευταία φορά που τον επισκέφθηκα δεν σηκώθηκε καν από το κρεβάτι. Η έγερσή του περιορίζεται μόνο στην ανάγκη της τουαλέτας και την επιβεβλημένη ανάγκη για να κάνει μπάνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρονται για την αστυνομοκρατία στο «Γεώργιος Γεννηματάς» εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.
Αφού ζητούν την ικανοποίηση του αιτήματος του Ρωμανού σημειώνουν ότι «μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ 'Γ. Γεννηματάς' έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς -ένστολους και με πολιτικά- περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά.
» Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη. Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.
» Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι’ αυτή τη κατάσταση και απαιτεί:
» 1. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του.
» 2. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν.
» 3. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου.
» Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί
«Το δικαίωμα στη ζωή είναι κορυφαίο ατομικό δικαίωμα. Κανένας γιατρός δεν δικαιούται, σύμφωνα και με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να ενεργεί αντίθετα στη βούληση του ασθενούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού. «Πολιτικά προβλήματα που προκαλούνται από τέτοιες απεργίες», τονίζεται, «δεν μπορεί να λύνονται από τους γιατρούς. Οι γιατροί δεν παρεμβαίνουν κατασταλτικά σε ανθρώπους που αρνούνται τις ιατρικές υπηρεσίες».
Πηγή: Το Βήμα