Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 3:49:52 μμ
etpa
Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 08:45

Αυτά είναι τα μέτρα για το άνοιγμα στο λιανεμπόριο την Δευτέρα

Συντάκτης:

Μέσα σε αντιδράσεις από όλο τον εμπορικό κόσμο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε γνωστό τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει από Δευτέρα το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα στην Ελληνική Επικράτεια, εκτός από τις τρεις παραπάνω περιοχές, το λιανεμπόριο ανοίγει την Δευτέρα με την μέθοδο Click in Shop και Click Away, ενώ θα πρέπει ο καταναλωτής να κλείνει ραντεβού.

Ακόμη πιο συγκεκριμένα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου τα μαγαζιά θα λειτουργούν διαφορετικά, καθώς διατηρείται η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Για τις περιοχές που είναι στο επιπέδου του αυξημένου κινδύνου τα μαγαζιά θα λειτουργούν ως εξής:

  • Με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού και
  • με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Ο καταναλωτής θα πρέπει να κλείσει ραντεβού προκειμένου να μεταβεί στα μαγαζιά που επιθυμεί και με την μέθοδο που σας αναφέραμε παραπάνω θα παραλαμβάνει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει.

Αντιδράσεις στην Θεσσαλονίκη και αντάρτικο από επιχειρηματίες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τα καταστήματα τους κλειστά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, καταστηματάρχες έχουν ανακοινώσει ένα αντάρτικο, ανοίγοντας και αυτοί με την σειρά τους τα μαγαζιά που έχουν την προσεχή Δευτέρα (5/4).

Για τον παραπάνω λόγο ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή σε στελέχη της κυβέρνησης και τον κ. Χαρδαλιά να μεταβούν στις περιοχές που τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να μιλήσουν με τον κόσμο.

Δείτε επίσης: ΕΣΕΕ: «Να επανεξεταστεί το λουκέτο στην Θεσσαλονίκη άμεσα»

Πηγή: Politic.gr