Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 2:29:45 πμ
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Β.Κικίλιας: Διαμορφώνουμε την Πυροσβεστική της επόμενης δεκαετίας

«Ήταν μία πράξη που ξεπέρασε τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Ήταν μία πράξη μέγιστης κοινωνικής προσφοράς που πηγάζει από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Το να επιχειρεί κανείς με κίνδυνο της ζωής του για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς, τη διάσωση των ανθρώπων είναι πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης».
Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στον θάνατο του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου κατά τον χαιρετισμό του στον αγιασμό των σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Δοκίμων Πυροσβεστών

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε επιπλέον ότι «η διατήρηση και προστασία της κοινωνικής ασφάλειας από τα εγκλήματα εμπρησμού, η προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως από τις πυρκαγιές, αλλά και η κάθε είδους συνδρομή για τη διάσωση ανθρώπων και υλικών αγαθών όπου υπάρχει ανάγκη, συνάδουν με τη διαχρονική αξία του έργου και της προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος στην ελληνική κοινωνία».
Και σημείωσε ότι «πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης είναι συνολικά το έργο που προσφέρετε κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Μία μοναδική προσπάθεια για την οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Χάρη στον άρτιο σχεδιασμό της Hγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και χάρη στον επαγγελματισμό, το φιλότιμο, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των Πυροσβεστών μας, κερδίσαμε τη μάχη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και της περιουσίας των πολιτών».

Απευθυνόμενος στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου είπε ότι «κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο καταβάλλατε μια μεγάλη προσπάθεια. θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και όλων των πολιτών για αυτή την πολύ σημαντική επιτυχία. Συμβάλατε στην ασφάλεια όλων μας και στην καλή εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Οι 21.000.000 τουρίστες που φιλοξενήσαμε στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα είχαν την ευκαιρία να περάσουν στις διακοπές τους ξέγνοιαστες στιγμές με ασφάλεια».
Συμπλήρωσε ακόμη πως η Πολιτεία αναγνωρίζει εμπράκτως το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και παρά την ασφυκτική δημοσιονομική συγκυρία θέλουμε να προσφέρουμε κάθε μέσο που μπορούμε, που είναι δυνατόν, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό του Σώματος.

Και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για την προμήθεια 372 νέων οχημάτων, που θα ενταχθούν το στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος. «Είναι στο τελικό στάδιο η διαδικασία εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος εξοπλισμού και έχει ξεκινήσει η διαδικασία, ώστε στην επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συνδράμουν το έργο των επίγειων δυνάμεων».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Κικίλιας είπε πως «με εφόδια τη δημιουργία εκπαιδευμένων στελεχών και τον εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, διαμορφώνουμε τις συνθήκες για το νέο Πυροσβεστικό Σώμα, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της επόμενης δεκαετίας».


Πηγή: Το Βήμα