espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 5:40:13 μμ
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 12:50

Διεθνής Τύπος: Ελλάδα και Γερμανία εργάζονται προς μια συναινετική λύση

Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών είναι στραμμένο το βλέμμα του διεθνούς τύπου. Το κλίμα που μεταφέρουν είναι αισιόδοξο καθώς μιλούν για ένα συμβιβασμό που είναι πλέον πολύ πιθανός, ενώ επισημαίνουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και από τις δύο πλευρές για μια συναινετική λύση.
Τα γερμανικά ΜΜΕ ωστόσο «βλέπουν» σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και eurogroup, ενώ κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις του Αλ.Τσίπρα με την τρόικα.

Spiegel: Ελλάδα και eurogroup: Σε τροχιά σύγκρουσης

Μετά την αποτυχία συμφωνίας στο Eurogroup η κόντρα της Ελλάδας με τους εταίρους φαίνεται να σκληραίνει αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. «Αν μέχρι την Δευτέρα η μία πλευρά δεν υποχωρήσει, η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με την έξοδο από την ζώνη του ευρώ».


Die Welt: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται τελικά με την τρόικα

Στις διαπραγματεύσει με θέμα το χρέος ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές φαίνεται πως δρομολογείται ένας συμβιβασμός, αναφέρει το δημοσίευμα. «Ο Αλ. Τσίπρας είναι τελικά έτοιμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα μια παράταση του προγράμματος», ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα επέστρεψε στο ΔΝΤ 700 εκατ. ευρώ.

Bloomberg Business: «Ελλάδα και Γερμανία εργάζονται προς μια συναινετική λύση»

«Η Ελλάδα επιδιώκει μια «νέα σύμβαση» με τη ζώνη του ευρώ σχετικά με το πώς να συνεχίσει πακέτο διάσωσης της» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συνομιλίες επισημαίνει ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχει η βούληση για συμβιβασμό.


BBC: Πιθανός ένας συμβιβασμός με την Ελλάδα, λέει η Μέρκελ

Είναι πιθανόν να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με την ελληνική πλευρά αναφέρει το δημοσίευμα ενώ προσθέτει τις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες, καθώς και τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι συνομιλίες ήταν επικοδομητικές. «Υπάρχει ελπίδα και στις δύο πλευρές» υπογραμμίζει.





Πηγή: Το Βήμα