Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι εξεξής δεν θα πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ.
- Ειδικότερα, οι άνεργοι που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα του ΟΑΣΑ και μετά την λήξη του μέτρου της δωρεάν καθολικής μετακίνησης των πολιτών λόγω της έκτακτης κατάστασης.
- Με νομοθετική ρύθμιση θα διαγραφουν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους ακόμη και εάν αυτά βρίσκονται σε διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης.
- Καταργείται ο έλεγχος στις συγκοινωνίες από μη ελεγκτές, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν ποσοστό επί του κομίστρου, πρακτική την οποία ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε "ηθικά κατάπτυστη".
- Ακόμη, δόθηκε εντολή στην ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσων οφειλών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές
- Στα ΕΛΤΑ, σημείωσε, γίνεται πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ
- Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπήρξε θετική ανταπόκριση των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο να μην γίνουν διακοπές ληξιπρόθεσμων λογαριασμών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειτές. Εκκρεμεί η απάντηση της CYTA.
- Θα γίνει συνάντηση με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών στην οποία θα ζητηθεί να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι με την μη καταβολή διοδίων για το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: Το Βήμα



