Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:33:35 πμ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:43

Εγκαινιάστηκε ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ – «Είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα» τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας

Το πρωί της Τετάρτης (10/7) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του σταθμού φόρτισης λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού, Βασίλη Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Συγκεκριμένα, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούν δεκάδες ηλεκτρικά λεωφορεία, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες του ΟΑΣΘ και παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να μετακινούνται με υπερσύγχρονα οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον. Ο σταθμός φόρτισης της Σταυρούπολης περιλαμβάνει 55 φορτιστές και 110 θέσεις φόρτισης, σε έναν χώρο που μέχρι πριν από λίγο διάστημα ήταν χωράφι. Οι εργασίες προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς, κάτι που τόνισε με δηλώσεις του ο Χρήστος Σταϊκούρας. Από την πλευρό του ο Βασίλης Οικονόμου έκανε λόγο για «πρωτοπόρο έργο για όλη την Ελλάδα», με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Κώστα Ταγγίρη, να σχολιάζει πως ο Οργανισμός περνά σε νέα εποχή.

«Είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει και πιστοί απέναντι στις δεσμεύσεις μας στους συμπατριώτες μας Θεσσαλονικείς. Οι Θεσσαλονικείς ευλόγως είναι καχύποπτοι απέναντι στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος επί σειρά ετών. Ο χώρος φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων, συνολικού εμβαδού 16 στρεμμάτων ήταν χωράφι πριν από λίγους μήνες. Περιλαμβάνει 110 θέσεις φόρτισης από 55 φορτιστές, εγκατάσταση δικτύου μεσαίας τάσης, έναν οικισμό κυψελών παροχής ΔΕΔΔΗΕ, εγκατάσταση δικτύων απορροής ομβρίων, ηλεκτροφωτισμού, γειώσεων, αντικεραυνικής προστασίας, ύδρευσης, πυροπροστασίας και κλειστού συστήματος επιτήρησης από κάμερες ασφαλείας. Θέλω να ευχαριστήσω την ανάδοχη εταιρεία για την τήρηση των χρονοδιαμμάτων και την ποιότητα του έργου, καθώς επίσης τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, με τους οποίους έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την υφυπουργό μέχρι πολύ πρόσφατα, κα Αλεξοπούλου για τη συμβολή της, όπως επίσης και τον γενικό γραμματέα. Ο νέος σταθμός είναι μια νευραλγική υποδομή για το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ, ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τον οργανισμό που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο προσωπικό και στόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αγιασμός του σταθμού φόρτισης ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, ενώ το «παρών» στην ολιγόλεπτη εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, αλλά και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θεσσαλονίκη: Απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – «Το Υπουργείο Υποδομών αναίρεσε τα συμφωνηθέντα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: Politic.gr