Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 5:57:30 πμ
etpa
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 18:24

Για γερά… αμορτισέρ, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης (pics)

Συντάκτης:

Μπαλωμένο οδόστρωμα, λακκούβες και κατεστραμμένοι δρόμοι σε πολλές οδικές αρτηρίες

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Δραματική είναι η κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σε πολλά σημεία παρουσιάζουν βλάβες μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην περιοχή του κέντρου της πόλης, οι δρόμοι που δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα, είναι ο παραλιακός άξονας μέχρι τον Λευκό Πύργο, η οδός Μητροπόλεως και τμήματα της Εγνατίας που δόθηκαν πρόσφατα στην κυκλοφορία.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι οδηγοί βιώνουν καθημερινά κακές εμπειρίες οδήγησης. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα δίκυκλα οχήματα.

Οι οδηγοί μοτοσυκλετών στην προσπάθειά τους να αποφύγουν λακκούβες που γίνονται ευδιάκριτες μερικά μέτρα πιο πριν, κινδυνεύουν να εμπλακούν σε ατύχημα με παράπλευρο όχημα, είτε να βρεθούν εκτός πορείας, ειδικά αν κινούνται με υψηλή ταχύτητα.

Ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη είναι ότι μόνο για το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης 4.500 τομές από μικρά σκαψίματα στο πεζοδρόμιο μέχρι μεγάλα έργα ακόμη και σε δρόμους που ασφαλτοστρώθηκαν πρόσφατα.

Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις στο οδόστρωμα πραγματοποιούνται συνήθως από σκαψίματα οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Στην προσπάθειά του να περιορίσει την έκταση του προβλήματος, ο δήμος Θεσσαλονίκης, επιχειρεί για πρώτη φορά να βάλει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες λακκούβες που δημιουργούνται στους δρόμους, συντάσσοντας ειδικό πρωτόκολλο που θεσπίζει προδιαγραφές και κανόνες για την εκτέλεση των εργασιών κάθε είδους τομής ή εκσκαφής οδοστρώματος, ή πεζοδρομίου.

Πως θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι όποιες παρεμβάσεις

Οι φορείς που επιθυμούν να εκτελέσουν εργασίες εκσκαφής για εγκατάσταση δικτύων για τις παραπάνω οδεύσεις, οφείλουν να υποβάλλουν τα σχετικά αιτήματα το αργότερο εξήντα ημερολογιακές ημέρες πριν την έναρξη εργασιών. Από αυτές εξαιρούνται εργασίες εκσκαφής για τη σύνδεση τελικών χρηστών, οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση έως 150 μέτρα από την όδευση υφιστάμενου δικτύου. Επιπλέον, κατατίθεται εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης και έγκαιρης αποκατάστασης που εκδίδεται από την τράπεζα με ελάχιστο ποσό 500€ και 30,00€/ τετραγωνικό μέτρο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένα ναρκωτικά σε αυτοκίνητο – Δείτε βίντεο από τη στιγμή της ανακάλυψης

  • Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Έγινε ο πλουσιότερος πολίτης της… Πορτογαλίας
  • Eπεισόδιο με τους φύλακες προκάλεσε ο Γιάννης Λαγός στις φυλακές Δομοκού – Παρατείνεται η ποινή του
  • Υπάτιος Πατμάνογλου για Τζώρτζη Μονογυιό: «Όλοι έχουμε τα πάθη μας»
  • Έλενα Ράπτη: Κυρώσαμε δύο ακόμη διεθνείς συμβάσεις πολιτιστικής συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης
  • Θεσσαλονίκη: Δείτε που δεν θα μπορείτε να παρκάρετε αύριο Σάββατο 15/1 στο κέντρο

Πηγή: Politic.gr