Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:54:00 πμ
Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 22:50

Η φωτογραφία ενώνει θεραπευτικές κοινότητες και φοιτητές

Τo θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» και ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ) συναντιούνται για μια ακόμη φορά παρουσιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας του φωτογραφικού τομέα ΠΟΦΠΑ στο Πολιτιστικό Στέκι του Προγράμματος (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερική).

Αναγνωρίζοντας την αξία που έχει η καλλιτεχνική έκφραση των νέων ανθρώπων, το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» έχει δημιουργήσει, με τη λειτουργία του Πολιτιστικού Στεκιού, ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των μελών του προγράμματος με ανθρώπους της τέχνης και διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες.

Μέσα από τις δράσεις του επιτυγχάνεται η γνωριμία με τις θεραπευτικές κοινότητες, απορρίπτονται στερεότυπα και προκαταλήψεις για τους πρώην χρήστες και ενισχύεται η προσπάθεια πρόληψης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 20.00. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 18.30 έως 22:30. Πρόσβαση: Στάση Μετρό: Αττική - Στάση Ηλεκτρικού: Άγιος Νικόλαος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών μετράει ήδη 26 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα φοιτητικά δρώμενα και σήμερα αριθμεί περισσότερα από τριακόσια μέλη. Η δράση του περιλαμβάνει σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, εκθέσεις, δημιουργία λευκωμάτων αλλά και φωτογραφικές εξορμήσεις.

Το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση»

Το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990 στην πλατεία Αμερικής. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του συμβουλευτικού κέντρου 210 8626.761. Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης 210 8612.604.

Πηγή: Το Βήμα