Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επωφελείται τελικώς από την πολυδιάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητά του.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.
Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ε΄΄ω η Νέα Δημοκρατία 17,6%.
Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 17, το ΠαΣοΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8
Πηγή: Το Βήμα



