Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ τονίζει ότι ενώ ανέμενε από την κυβέρνηση να παρουσιάσει επίσημα τις θέσεις της για τις προωθούμενες αλλαγές, «βλέπουμε να διαρρέουν στον Τύπο 'προτάσεις' της Επιτροπής, οι οποίες ουσιαστικά φέρνουν αντιδημοκρατικές ανατροπές στη θεσμική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων».
«Ακολουθούν την ίδια τακτική με τη διαρροή περί τοποθέτησης εκτελεστικών γραμματέων στους Δήμους, που αναγκάστηκαν άρον άρον να την αποσύρουν. Πρόκειται για μια πολιτικάντικη τακτική, που βλάπτει σοβαρά το κύρος του θεσμού που όλοι υπηρετούμε, ο καθένας από διαφορετική θέση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ
Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι η αλλαγή του Καλλικράτη δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση, γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί στη βάση της συναίνεσης και της συνεργασίας.
«Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο και δεν κάνει ουσιαστικό διάλογο, να γνωρίζει καλά πως σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».
Πηγή: Το Βήμα



