Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 10:42:19 μμ
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Κινητοποίηση για το ελληνικό χωριό Λιβίσσι που δημοπρατεί η Αγκυρα

Την ανταπόκριση της κυβέρνησης και του γραφείου του Πρωθυπουργού, σε συνέχεια της επιστολής του για το ελληνικό χωριό Λιβίσσι, το οποίο επιδιώκουν να δημοπρατήσουν για τουριστική ανάπτυξη οι Τούρκοι, επισημαίνει του ο τ.
υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση μου που πιστεύω ότι αποτελεί και ικανοποίηση όλων, για την ανταπόκριση που υπήρξε από πλευράς κυβέρνησης στην επιστολή που απέστειλα προκειμένου να κινητοποιηθούμε ως χώρα, ώστε να προστατεύσουμε την επικείμενη απόλυτη τουριστικοποίηση και συνάμα εξαφάνιση κάθε ελληνικότητας και κάθε στοιχείου μοναδικής αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας του ελληνικού χωριού Λιβίσσι που βρίσκεται στα απέναντι από τη Ρόδο και το Καστελόριζο τουρκικά παράλια», τονίζει.

Ο κ. Νικητιάδης σημειώνει ότι σε συνέχεια της επιστολής του, δέχθηκε επικοινωνία από συνεργάτη του Πρωθυπουργού, καθώς και από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον για το Λιβίσσι και την προστασία του.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι στο Τορίνο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε άτυπη σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού της Ε.Ε., έθεσε το ζήτημα στην αρμόδια επίτροπο για θέματα πολιτισμού της Ε.Ε. κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον αρμόδιο επίτροπο για τις υπο ένταξη στη Ε.Ε. χώρες κ. Hans.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού έθεσε το ζήτημα στον Τούρκο Πρέσβη, ενώ έχει καλέσει στο γραφείο του και την εκπρόσωπο της UNESCO στην Ελλάδα και πρόκειται να το συζητήσει με τον Τούρκο υπουργό Πολιτισμού κατά την προσεχή συνάντησή τους τον Οκτώβριο.Πηγή: Το Βήμα