Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:56:25 μμ
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 13:50

Κουβέλης: Να μην αφορίζονται είναι πολλές φορές σωτήρια λύση οι εκλογές

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να εξασφαλίζει συναινέσεις που δεν υπάρχουν στη βάση της ασκούμενης πολιτικής, ενώ οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.


Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega τόνισε ότι, οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια λύση για την κοινωνία, όταν οι πολιτικές που ασκούνται διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι η θέση αυτή που εξέφρασε είναι προσωπική και πως η στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο ζήτημα θα αποφασιστεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ωστόσο πως «υπάρχουν τρεις - τέσσερις βουλευτές που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αυτό που επιθυμώ», συνέχισε, «είναι να κάνω οτιδήποτε για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ». Επίσης, σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι η προεδρολογία βλάπτει τη χώρα και την οικονομία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, παρατήρησε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «μερικές θέσεις έχουν έναν ρεαλισμό ,αλλά υπάρχουν και θέσεις που είναι ανεδαφικές και δεν εφάπτονται με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, ούτε με την πραγματικότητα στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων».

Πηγή: Το Βήμα