Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:07:45 πμ
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 13:50

Κυρ. Μητσοτάκης: Στον Αρειο Πάγο όσοι αρνούνται τον έλεγχο συμβάσεων

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλα τα περιστατικά άρνησης εκ μέρους δήμων να πραγματοποιηθούν έλεγχοι για την μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη.

Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους 19 δημάρχους και την περιφερειάρχη Αττικής Ρ.Δούρου που αρνούνται τον έλεγχο.

Μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής να μην διενεργηθεί έλεγχος για τους υπαλλήλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ρένας Δούρου, λέγοντας στο Mega: «Μπορεί κάποιος να εκλεγεί σε θέση ευθύνης και να παραμένει ανεύθυνος».

Σημείωσε, δε, ότι δεν μπορεί να λέει ότι θα μας ταράξει στη νομιμότητα και να μην εφαρμόζει ένα νόμο. «Η νομιμότητα δεν είναι αλά καρτ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ρένα Δούρου δήλωσε μετά την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου:

«Από την πλευρά της η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική. Αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

»Για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.

»Εντωμεταξύ, οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι μας αφορά, θα ενταθούν. Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».


Πηγή: Το Βήμα