Συγκεκριμένα η πρώην υπουργός της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ζητεί συναίνεση χωρίς να έχει συγκεκριμένες προτάσεις και κυρίως δίχως να έχει διαμορφώσει έναν οδικό άξονα για την πορεία της χώρας: «Πριν καλέσετε τα κόμματα σε συναίνεση αναλογιστείτε ποια είναι η πρότασή σας και τι θέλετε να κάνετε για το ασφαλιστικό. Τέσσερα χρόνια αρνιόσασταν κάθε συναίνεση και τώρα ζητάτε τη συναίνεση για να εφαρμόσετε χειρότερες πολιτικές», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις και με οίηση αλλά μόνο όταν έχει κάποιος το θάρρος να βγει και να πει ότι αυτά που έλεγε τα έλεγε από άγνοια, από ιδεοληψία ή από προσπάθεια κοροϊδίας του ελληνικού λαού».
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης δεν έδειξε να συμμερίζεται το πνεύμα της κυρίας Μπακογιάννη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν επρόκειτο για λάθος, όπως ευγενώς λέει η Ντόρα Μπακογιάννη». «Απλώς λέγατε ψέματα εξ αρχής και το γνωρίζατε!», πρόσθεσε και συνέχισε: «Θέλει θάρρος, αλλά συνεννόηση μπορεί να υπάρξει. Ξεκινά όμως από το εξής: ομολογία σφάλματος! ΄΄Ό,τι είπαμε είναι λάθος, μας συγχωρείτε΄΄». Και επειδή «δεν μπορούμε να πάμε τη χώρα σε εκλογές», όπως ανέφερε, πρότεινε την παραίτηση της παρούσας κυβέρνησης και την στήριξη -και από τους μεν και από τους δε- μιας κυβέρνησης υπό τον Αντ. Σαμαρά «για να συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτης κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη ενώ αναφορικά με το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό, έκανε λόγο για «ακροβατικά παιχνίδια με τους θεσμούς». «Ο θεσμός του ΠτΔ είναι πολιτειακός, όχι πολιτικός», υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι «η ΝΔ δεκανίκι ή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει…».
Πηγή: Το Βήμα



