Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 1:57:38 πμ
etpa
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 08:26

Νίκος Καραγιαννακίδης: Όχι σε πλειστηριασμούς μέσα στο 2021

Συντάκτης:

Αναφορικά με το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι καταστροφικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και η βαθμιαία φτωχοποίηση του πληθυσμού διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα στη χώρα την οποία η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί και να προστατέψει τους συμπατριώτες μας που, αποδεδειγμένα, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Το αίτημα που κατατέθηκε για παράταση των διαδικασιών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι την 31η Μαΐου όταν και ξεκινά η εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα δεν λύνει το πρόβλημα. Ακόμη και αν η πορεία των εμβολιασμών εξελιχθεί ομαλά και επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα τον Ιούνιο, έχουμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη επόμενη ημέρα, χρειάζεται χρόνος ώστε να κλείσουν οι πληγές που άνοιξε η πανδημία και τα επαναλαμβανόμενα lockdownστο σώμα της, ήδη δοκιμαζόμενης, ελληνικής οικονομίας.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως στην Κυβέρνηση ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις ώστε να αρχίσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές, πως η απελευθέρωση τους για όλα τα ακίνητα, ακόμη και αυτά που αφορούν στην πρώτη κατοικία από την 1η Ιουνίου θα είναι ολέθρια για την ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζω πως μόνη λύση είναι η παράταση της προστασίας για όλο το 2021, ώστε να υπάρξει χρόνος για να ¨ανασάνει¨ η οικονομία και να μπορέσουν όσοι έχουν ¨κόκκινα δάνεια¨ να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους. Θέλω να πιστεύω πως το Υπουργείο Οικονομικών θα ακούσει την κοινωνία».

Πηγή: Politic.gr