espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 12:39:40 μμ

Ελλάδα

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης του βιομηχανικού συγκροτήματος του ΦΙΞ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε απόψε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO της εταιρείας Dimand, που υλοποιεί το πρότζεκτ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίασή του, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ένα διαφορετικό και πρωτότυπο ντιμπέιτ συμμετείχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης.

Δέχτηκαν ερωτήσεις για την καθαριότητα, τις συγκοινωνίες, την εικόνα της πόλης, τους στόχους και τα οράματά τους, από τους φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και απάντησαν σε όλα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Αρκετά πάνω από 100 συμβασιούχους οδηγούς» πρόκειται να προσλάβει άμεσα ο ΟΑΣΘ, αφού «φαίνεται ότι υπάρχει διαθέσιμος στόλος, αλλά λείπουν οι οδηγοί», όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις που έκανε το πρωί από το Αμαξοστάσιο Πυλαίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ξενάγησης που έγινε στον χώρο.

Η Μαρία Μανούκα είναι η υποψήφια η οποία σε όλη την προεκλογική εκστρατεία κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αφού με το πρόγραμμά της και την πορεία της, έφερε κοντά της μια μεγάλη μερίδα των πολιτών.

Τα πρώην Κεραμεία Αλλατίνη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για το πλάνο ανάπλασης ενός σημείου με διαχρονική σημασία για τη Θεσσαλονίκη.

Τον «θρασύδειλο βανδαλισμό» του περιπτέρου και των αφισών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στην περιοχή της Άνω Τούμπας, «από φασιστικά, εθνικιστικά στοιχεία, που ως συνήθως κινούνται στο σκοτάδι» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τ.

Ένας 25χρονος από τη Συρία όταν αρνήθηκε να μεταφέρει παράνομα αλλοδαπούς άρχισαν να τον χτυπούν ενώ τον απείλησαν και με πιστόλι.

Ακολούθως του αφαίρεσαν το ποσό των 800 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα, ενώ παράλληλα απαίτησαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του.

Ένα νέο τύπο τραπεζικού καταστήματος υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία και ενσωματώνοντας τις σύγχρονες τραπεζικές τάσεις και πρακτικές. Στόχος είναι η δημιουργία των καταστημάτων του μέλλοντος, που θα συνδυάζουν καινοτομίες και στοχευμένη εξυπηρέτηση από έμπειρους τραπεζικούς συμβούλους, σε ένα μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε η Τράπεζα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών της και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους της. Για τον λόγο αυτό, προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις, αναδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει στη δυναμική που διαθέτει το δίκτυό της, το μεγαλύτερο τραπεζικό δίκτυο της χώρας με 387 καταστήματα, τα οποία καλύπτουν στρατηγικά την επικράτεια.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του ζεύγους των καλλιτεχνών.

Με τις πολύτιμες πτυχές της μακρόχρονης διαδρομής του ζεύγους Κατζουράκη στην τέχνη, «συναντήθηκε» απόψε στη Θεσσαλονίκη το κοινό της έκθεσης «Μιχάλης Κατζουράκης – Αγνή Κατζουράκη: Incontri-Συναντήσεις».

Μήνυμα νίκης και δημιουργικής ανατροπής έστειλε το βράδυ της Δευτέρας (2/10) από το κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο επικεφαλής της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» τόνισε τον ανεξάρτητο, αδέσμευτο και υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού του: «Εμείς αισθανόμαστε δυνατοί γιατί έχουμε το χρίσμα της πόλης» είπε, «δεν ζητήσαμε από κανένα κόμμα, καμμιά βοήθεια στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας.