espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 6:31:26 μμ

Ελλάδα

Προθεσμία μέχρι 31/5 έχουν όσοι επιχειρηματίες επλήγησαν από τον κορονοϊό, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση στον δήμο Θεσσαλονίκης για να απαλλαγούν από τα τέλη για καθαριότητα και φωτισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την αίτησή τους, ώστε να τύχουν της προβλεπόμενης απαλλαγής από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού μέχρι και τις 31 Μαΐου 2021.

Συνάντηση στην Θεσσαλονίκη είχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφορικά με τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Με αλλαγές στην ενδεκάδα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ αύριο Τετάρτη (7/4) στην αναμέτρηση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα ο Πάμπλο Γκαρσία, θα διαφοροποιήσει το σχήμα της αρχικής ενδεκάδας με παίκτες κλειδιά να επανέρχονται στην βασική σύνθεση του ΠΑΟΚ.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 16:25

Αιδώς κύριοι…

Συντάκτης:

Του Νικόλαου Λαδιανού*

Αν οι κύριοι Ζέρβας, Τζιτζικώστας και κάποιοι άλλοι “επώνυμοι” αιρετοί κύριοι και κυρίες, δεν χτυπήσουν ούτε τώρα το χέρι τους στην κεντρική εξουσία, δεν ξέρω πότε θα το κάνουν!

Ιδιαίτερα εποικοδομητική αποδείχθηκε η σύσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα στη συμπρωτεύουσα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Η σύσκεψη, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των ΕΚΑΒ, με τον κ.

Όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που οδήγησαν στην ανατροπή των αρχικών αποφάσεων και την παράταση του «λουκέτου» στα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, συζήτησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, ως καλεσμένος στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου.

Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφτηκε προνοιακές δομές στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί να είμαστε στο δεύτερο μήνα της άνοιξης, όμως ο καιρός παραμένει άστατος και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό χειμώνα.

Έτσι, λοιπόν, στην Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε σήμερα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης, ως εκπρόσωπος των λιανεμπόρων της Θεσσαλονίκης, έβγαλε μέσω της εκπομπής “Εδώ Μακεδονία” της Εγνατίας Τηλεόρασης, το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού και δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστος Αντίνου.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Τρίτη 6/4 ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στις 10 το πρωί ο κ. Κοντοζαμάνης έχει προγραμματίσει να προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.