Ελλάδα
Σοκάρει η 33χρονη που άρπαξε τη Μαρκέλλα - Τη νάρκωσε και ασέλγησε πάνω της
Συντάκτης: Eidisis.grΑνατρίχιασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με όσα ομολόγησε εν τέλει η 33χρονη απαγωγέας της μαθήτριας κατά την διάρκεια της ανάκρισης.
Παραδέχτηκε ότι το παιδάκι το γνώριζε καθώς ήταν παλιά γειτόνισσα της μητέρας του στην Τούμπα, μέχρι που έφυγε και μετακόμισε μόνη της στην Καλαμαριά, ενώ το δικό της παιδί έμενε με τον πατέρα του σε άλλη πόλη, αφού βρίσκονταν σε διάσταση.
Δένδιας στην Al Ahram: Η επεκτατική Τουρκία προσπαθεί να ποδηγετήσει τον αραβικό κόσμο
Συντάκτης: Eidisis.grΠροειδοποίηση στον αραβικό κόσμο για τις τουρκικές επιδιώξεις και τις επιπτώσεις τους στην ευρύτερη περιοχή απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε άρθρο του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram που δημοσιεύεται την Πέμπτη.
Μαρκέλλα: Εξιχνιάστηκε η αρπαγή της - Η 33χρονη της χορήγησε τα ναρκωτικά
Συντάκτης: Eidisis.grΕξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας, που έγινε στις 11-06-2020 στην περιοχή της Τούμπας.Σε ρόφημα που χορήγησε στη 10χρονη Μαρκέλλα φαίνεται πως έριξε η 33χρονη φερόμενη ως απαγωγέας της, τις ναρκωτικές ουσίες που ανιχνεύθηκαν στην ανήλικη.
Αρπαγή 10χρονης Μαρκέλλας: Το χρονικό της υπόθεσης (video)
Συντάκτης: Eidisis.gr«Άπλετο φως» στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής, εξαφάνισης αλλά και εντοπισμού της δεκάχρονης μαθήτριας που ζει στην περιοχή της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμες να δώσουν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές μετά από εξαντλητικές έρευνες.
ΚΥΑ -Κορωνοϊός: Τα νέα πρόστιμα σε καταστήματα -Από 1000 ές 50000 ευρώ- Κλείσιμο έως 3 μήνες
Συντάκτης: Eidisis.grΔημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον Covid-19 (από τη σελίδα 17 και κάτω).
Πελώνη στο ΣΚΑΪ 100,3: Oι επιλογές του ανασχηματισμού αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού
Συντάκτης: Eidisis.grΟ χρόνος και οι επιλογές του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Σημείωσε πάντως ότι κάποια στιγμή θα γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις για τις οποίες είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Ισραήλ.
Δεσποτόπουλος σε ΣΚΑΪ: Η Τουρκία με «πειρατεία» προσπαθεί να οικειοποιηθεί τους πόρους στην Αν. Μεσόγειο
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τη συνεργασία της Τουρκίας με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσαβούσογλου και τη συνάντησή του με τον Σάρατζ, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.
Όπως εξήγησε ο κ.
Πώς η χάραξη ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου μπλοκάρει το τουρκολυβικό μνημόνιο (vid)
Συντάκτης: Eidisis.grΕπόμενη στάση για την ελληνική διπλωματία η Αίγυπτος. Έχοντας στις αποσκευές του τη συμφωνία για κήρυξη AOZ με την Iταλία, αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο για επαφές ο υπουργός Εξωτερικών.
Αναλυτές παρατηρούν πως οι συνθήκες για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι όλο και ευνοικότερες λόγω της επεκτατικής στρατηγικής της τουρκίας και των αντιδράσεων που αυτή προκαλεί.
Ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ζεφύρι – Ένας σοβαρά τραυματίας
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας σοβαρά τραυματίας έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στο Ζεφύρι είναι ο απολογισμός της συμπλοκής που σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα στην οδό Μακεδόνων.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι πυροβολισμοί έπεσαν μεταξύ οικογενειών Ρομά.
Στη σημασία της διαφύλαξης της συνοχής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της συνοχής, είναι η πλήρης συμμόρφωση των Σύμμαχων με το Διεθνές Δίκαιο, την αρχή της καλής γειτονίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Ιδρυτική Συνθήκη του ΝΑΤΟ.