Ελλάδα
Υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από Φαρμακονήσι, Λειψούς, Αρκιούς και Ρω
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Δευτέρα 18 Μαΐου, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 10:06 άνωθεν του Φαρμακονησίου, στις 10:07 άνωθεν των Λειψών και στις 10:10 άνωθεν των Αρκιών, όλες στα 29.000 πόδια.
Επιπρόσθετα, το ίδιο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 10:37 άνωθεν της νήσου Ρω στα 26.000 πόδια και στις 11:05 άνωθεν του Φαρμακονησίου στα 27.000 πόδια.
Κεραμέως: Χωρίς εξετάσεις η εισαγωγή στα πρότυπα από Γυμνάσιο στο Λύκειο
Συντάκτης: Eidisis.grΣτην αφαίρεση διατάξεων που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση, τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και τα δημοτικά θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Νέα ΚΥΑ: Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές μέχρι 24 Μαΐου 2020 (ΛΙΣΤΑ)
Συντάκτης: Eidisis.grΔημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπ. αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 30608/16.5.2020 κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18 Μαΐου 2020 έως και 24 Μαΐου 2020, προς τον σκοπό του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, καθώς κρίθηκε ότι, εξακολουθούν να συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, προς περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, σε συνδυασμό προς της σταδιακή επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα, κατόπιν και της από 15.5.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
Γεραπετρίτης σε ΣΚΑΪ 100,3: Όχι επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών (aud)
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Θα περιμένει πρώτα να περάσουν 14 ημέρες από το άνοιγμα της αγοράς και της επιστροφής της τρίτης λυκείου στα σχολεία στις 11 Μαΐου δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Δέκα λάθη που πρέπει να αποφεύγονται στα ταξίδια στα ελληνικά νησιά
Συντάκτης: Eidisis.grΤο αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε έναν οδηγό με δέκα πράγματα που πρέπει να αποφύγει κάποιος που επισκέπτεται για πρώτη ή πολλοστή φορά τα ελληνικά νησιά.
«Απλά κοιτάξτε στο Instagram. Υπάρχουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #GreekIslands.
Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 164 συνολικά
Συντάκτης: Eidisis.grΆλλος ένας θάνατος καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 164.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 71χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνομένος στη ΜΑΦ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είχε υποκείμενα νοσήματα.
Αλλαγές στα ξενοδοχεία: Διαχωριστικά, ηλεκτρονικό check in, απολυμάνσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΓια ένα διαφορετικό καλοκαίρι ετοιμάζονται τα ξενοδοχεία της χώρας.
Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων ήδη προετοιμάζονται για τη νέα κατάσταση, πριν ανακοινωθούν επίσημα οι οδηγίες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία τους.
Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη (vid)
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίθεση με μολότοφ δέχτηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόταν πίσω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Απ.
Χαρδαλιάς: Θετικός απολογισμός από το άνοιγμα Εκκλησιών - παραλιών
Συντάκτης: Eidisis.grΘετική είναι η αποτίμηση του πρώτου ανοίγματος των Εκκλησιών και των οργανωμένων παραλιών της χώρας, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Για τις Εκκλησίες τόνισε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των πιστών ενώ καλή ήταν η εικόνα και στις παραλίες ενώ όπως είπε «οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα».
Γιατί απαγορεύθηκαν αλκοόλ και μουσική στις παραλίες: Η απάντηση Χαρδαλιά
Συντάκτης: Eidisis.grΤις αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση να απαγορευθούν η μουσική αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ στις οργανωμένες παραλίες, εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, οι οργανωμένες παραλίες άνοιξαν προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στις ανοργάνωτες και γι αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε η κυβέρνηση να ενθαρρύνει τα πάρτι.