Ελλάδα
Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της για την Γιορτή της Μητέρας με προσωπικές φωτογραφίες
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανάρτησε στο facebook δήλωσή της για να τιμήσει τη σημερινή «Ημέρα της Μητέρας».
Η κυρία Σακελλαροπούλου γίνεται συναισθηματική, αναφέρεται στη γιαγιά, τη μητέρα και την κόρη της, αναρτώντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες, τονίζει τη σημασία του μητρικού δεσμού, επισημαίνει επιδέξια ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός βιολογικής ή θετής μητέρας, αλλά και επικεντρώνει στις μεγάλες ευθύνες και το ψυχικό φορτίο που έχουν αναλάβει οι μητέρες, εργαζόμενες και μη, νεότερες και μεγαλύτερες στη δοκιμασία της πανδημίας.
Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ: Περιμένουμε αλλαγή συμπεριφοράς από την Τουρκία
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η Ελλάδα δεν παίζει με την ασφάλεια της. Αυτό πρέπει να το θεωρεί δεδομένο η Τουρκία» δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Η Ελλάδα όπως προστάτευσε τα σύνορα της στον Έβρο έτσι θα συνεχίσει να προστατεύει την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια της και αυτή θα είναι η ελληνική πολιτική.
Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για άνοιγμα σχολείων: «Όλα είναι έτοιμα» - Τι πρέπει να προσέχουμε
Συντάκτης: Eidisis.grΓια την επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα σχολεία και τα μέτρα προστασίας τους μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην τηλεόραση ΣΚΑΙ.
Όπως ανέφερε, προβλέπεται μεταξύ άλλων απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών και καθηγητών, τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής με 15 μαθητές ανα τμήμα ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα.
Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ: Σταδιακή η μετάβαση στα νησιά - Οι 3 φάσεις της απελευθέρωσης
Συντάκτης: Eidisis.grΤους βασικούς άξονες του σχεδίου για την ακτοπλοΐα μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού, ανέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Ακραία Φαινόμενα.
Νέα επεισόδια στην Κυψέλη - Μολότοφ κατά αστυνομικών
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα επεισόδια στην Κυψέλη το βράδυ του Σαββάτου, όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα, σε δύο σούπερ μάρκετ και έσπασαν τις τζαμαρίες τους. Προκάλεσαν παράλληλα φθορές και σε ένα ΑΤΜ, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα του ενός καταστήματος στην ίδια περιοχή.
Τα κυβερνητικά σχέδια για την εστίαση – Τα σενάρια για μειώσεις στη φορολογία
Συντάκτης: Eidisis.grΠροσπάθειες ώστε το πλήγμα από τον κορωνοϊό στην ήδη «πληγωμένη» εστίαση, βασικό κλάδο της οικονομίας, να είναι το μικρότερο δυνατό καταβάλει η κυβέρνηση. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο εάν υπάρξει ανάλογη εισήγηση της «επιτροπής σοφών» υπό τον Σωτήρη Τσιόδρα, εξετάζεται να ανοίξουν και μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου.
Ηρακλειο: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο τυποποίησης ελαιολάδου (φωτό)
Συντάκτης: Eidisis.grΠαρανάλωμα του πυρός έχει γίνει εργιστάσιο τυποποίησης ελαιολάδου στην περιοχή Φοινικιά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, μέσα σε λίγη ώρα το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες, για αίτια που αυτή τη τη στιγμή δεν προσδιορίζεται.
To νέο σποτ της ΓΓΠΠ για τον συνωστισμό στις πλατείες με τον Χρήστο Λούλη (vid)
Συντάκτης: Eidisis.grΜετά τα σποτάκια με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη Βίκυ Σταυροπούλου για το «Μένουμε Σπίτι» και το «Μένουμε Ασφαλείς», έρχεται ακόμα μια ενημερωτική δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συνωστισμό στις πλατείες που έχει παρατηρηθεί.
Διασωθέντες Marfin στον ΣΚΑΪ: Φώναζαν «κάψτε τους» - Κατάπινες μαυρίλα…
Συντάκτης: Eidisis.grΠέρασαν 10 χρόνια, αλλά τις δραματικές στιγμές που έζησαν δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ. Ο λόγος για τους διασωθέντες του εμπρησμού του κτηρίου της Marfin στην οδό Σταδίου και τις συγκλονιστικές τους μαρτυρίες.
Μένουμε παραλία: Οι πολίτες άφησαν το σπίτι και εξόρμησαν στις παραλίες (pics - vid)
Συντάκτης: Eidisis.grΜένουμε... παραλία. Στις κοντινές παραλίες εξόρμησαν πολλοί συμπολίτες μας, αφήνοντας το σπίτι έπειτα από 52 ημέρες καραντίνας στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι αποστάσεις σε πολλές περιπτώσεις τηρούνταν, σε άλλες όμως όλα θύμιζαν τα.