espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 3:28:12 μμ

Ελλάδα

Υπό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στο δήμο Αρριανών Ροδόπης, στο σημείο μεταξύ Μικρού Πιστού και Τσιφλικιού. Το μεσημέρι, είχε ηχήσει το 112 από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για τους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν νωρίτερα το απόγευμα, γύρω στις 7, ξέσπασε φωτιά σε περιοχή του Κεδρινού Λόφου (Σέιχ Σου) Θεσσαλονίκης.

Σε περιοχές εκτός ορίων οικισμών του Δήμου Κασσάνδρας εντοπίζονται κυρίως τα προβλήματα στην υδροδότηση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, όπου χαρακτηρίζει τα προβλήματα παροδικά και ενημερώνει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Προβληματισμό εκφράζει η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος» για την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, με την οποία προτείνεται η απομάκρυνση αρκούδων που εμφανίζουν «προβληματική συμπεριφορά» και η μεταφορά τους σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, εκτός του ζωτικού τους χώρου.

Προπονητής κωπηλασίας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 6,5 ετών για σεξουαλικές πράξεις που τέλεσε με 16χρονη αθλήτριά του.

Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και προσβολή αιδούς ανηλίκου.

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2025 17:41

Εξαγγελία για 69 θέσεις στην ΕΥΑΘ

Συντάκτης:

     Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2025 για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 69 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την παρουσίαση των στοιχείων του Α’ εξαμήνου του 2025, που αποτυπώνουν τη μείωση των παραπτωμάτων και των αδικημάτων.

Ελεύθερος χωρίς περιορισμούς αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 31 ετών άντρας που καταγγέλθηκε από 27χρονη για γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεσή της.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στη Ροδόπη, σε δασική έκταση μεταξύ Μικρού Πιστού και Τσιφλικιού.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, ήχησε προληπτικά και επείγον μήνυμα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (112) για την πυρκαγιά, το οποίο καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη προβλέπει την απαγόρευση της διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, από τις 7:30 αύριο το πρωί έως την ίδια ώρα το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, έπειτα από αίτημα του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς, πύραχου Χρήστου Γκαντίδη.