espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 11:32:35 πμ

Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Ένας 77χρονος άνδρας από τη Βόρεια Μακεδονία άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Το δυστύχημα συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής με κατεύθυνση από Κοζάνη προς Καστοριά.

Μια από τις σημαντικότερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς μπαίνει στην τελική φάση της μελετητικής της ωρίμανσης.

Το έργο «Αστική Ανάπλαση Τμημάτων Ανατολικής Καλαμαριάς», προϋπολογισμού 15 εκατ.

Στην οικογένεια του Άρη ανήκει επίσημα από σήμερα ο Τίνο Καντεβέρε. Ο 29χρονος επιθετικός από τη Ζιμπάμπουε βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και δεσμεύτηκε με τριετούς διάρκειας συμβόλαιο.

   Για πολλούς, το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων παραμένει μια αγαπημένη συνήθεια που απολαμβάνουν όλο τον χρόνο είτε στην άνεση του προσωπικού τους χώρου, σε καφέ, πάρκα και μέσα μεταφοράς, είτε μετατρέπεται σε καλοκαιρινό τελετουργικό, δίπλα στο κύμα με ένα ανάγνωσμα στο χέρι.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ επιλέγουν την Κεφαλονιά για διακοπές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κυριολεκτικά την 19η Ιουλίου, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο απογειώθηκε από το Λονδίνο με προορισμό την Ελλάδα, με επιβάτες τον Γουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους, τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρου σχεδόν σε όλη τη χερσόνησο της Χαλκιδικής λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στις δασικές περιοχές.

Από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου, οι Πρέσπες θα φιλοξενήσουν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής TRIETHNÉS.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Πρεσπών, σε συμπαραγωγή με τον δήμο Πρεσπών και υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού.

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» (σ.σ. Άθως. Ορθοί στην αυλόπορτα) εστιάζει σε πόρτες και παράθυρα από κτήρια του Αγίου Όρους και θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού Χαλκιδικής.

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και την αρχαία Μίεζα στην Ημαθία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.