espa pkm

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2026, 7:30:43 πμ

Ελλάδα

Την ώρα που οι ΑΝΕΛ κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον «πολιτική χάρτη» λόγω της αλλοπρόσαλλης στάσης τους στο Μακεδονικό και ενώ μέρα με τη μέρα βλέπουν να συρρικνώνεται η κοινοβουλευτική τους ομάδα, o Πάνος Καμμένος μίλησε ξανά για σχέδιο αποσταθεροποίησης ενώ ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ανανέωσε την Τετάρτη τους όρκους πίστης προς το κόμμα εξαπολύοντας ταυτόχρονα «πυρά» προς τους Δημήτρη Καμμένο αλλά και τον Γιώργο Λαζαρίδη.


Μια μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, πολιτικοί από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Μάλτα εξακολουθούν να διαφωνούν για το ποια χώρα θα δέχεται στο έδαφός της πλοία με πρόσφυγες και μετανάστες.
Συνεχίζεται ο πόλεμος των «νονών της νύκτας» με την δολοφονία του 45χρονου ποινικού Μανώλη Καραγιάννη που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου το πρωί της Τετάρτης στην συμβολή των οδών Ναϊάδων και Αίαντος, όπου κινούνταν πεζός.
Πολύς λόγος γίνεται κάθε Σεπτέμβρη για τις ελληνικές πόλεις και συγκεκριμένες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων με τα πιο ακριβά ενοίκια για φοιτητικά διαμερίσματα.

Φοιτητές όμως δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.

Παρέμβαση για την ψήφο των Ελλήνων που βρίσκονται εκτός της Επικράτειας, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες σε μια σημαντική εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν στο Στρασβούργο και παρενέβη ψηφιακά για να καταθέσει τις απόψεις του για το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της ψήφου των πολιτών που ζουν εκτός Ελλάδας και οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατά μισό εκατομμύριο στα χρόνια της κρίσης

«Η Κυβέρνηση είναι πλέον πανικόβλητη. Διότι εισπράττει σε όλα τα μέτωπα την αγανάκτηση και την περιφρόνηση των πολιτών. Στην απελπισία της, το μόνο που της μένει είναι οι συκοφαντίες και η λάσπη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Έκκληση να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στον διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο, ο οποίος, ωστόσο, δεν φέρεται διατεθειμένος να διευκολύνει τις διαδικασίες.
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο με έναν τραυματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα, γνωστός τις Αρχές δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε σοβαρά, από άγνωστα άτομα, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο.
Τρία άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με κατεύθυνση προς το νομό Ροδόπης.
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο με έναν τραυματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα, γνωστός τις Αρχές δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε σοβαρά, από άγνωστα άτομα, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο.