espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 11:56:17 μμ

Ελλάδα

Από εισαγόμενες πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ΕΕ, γεγονός που καθιστά το διατροφικό της σύστημα ευάλωτο στις διακυμάνσεις της παγκόσμιας αγοράς και στους κινδύνους που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων (HellasVeg), τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο να εξεταστούν τόσο η παραγωγή, όσο και η κατανάλωση πρωτεϊνών στην ενωμένη Ευρώπη.

Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Στο σημείο παραμένει για φύλαξη ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ προηγήθηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα εργασίες επιχωμάτωσης από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Με μία εκδήλωση – οδοιπορικό στη νεώτερη ελληνική ιστορία, μέσα από τα βιβλία του υφυπουργού Εσωτερικών, δικηγόρου, δημοσιογράφου και διδάκτορα Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστα Γκιουλέκα έπεσε, το βράδυ της Κυριακής, η αυλαία του φετινού 44ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξήχθη στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όποιος ασθενής παίρνει από σήμερα εξιτήριο από δημόσιο νοσοκομείο, εκτός από τα παιδιατρικά και τα ογκολογικά, θα μπορεί μέσα σε επτά ημέρες να αξιολογήσει τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Περιοδεία στον δήμο Σερρών πραγματοποίησε η Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, Έλενα Σώκου, την Παρασκευή 11 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την επίσκεψή της στον δήμο Σιντικής.

Διέψευσε κατηγορηματικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα ρεπορτάζ που αναφέρουν πως έχει φτάσει στα γραφεία της νέα πρόταση από τη Στουτγκάρδη για τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ο ήχος της άρπας κυριαρχεί σε παραδοσιακές φολκ συνθέσεις, αποδίδει μπαρόκ μελωδίες και ακούγεται σε θρησκευτικές εκδηλώσεις. Έχει συνοδεύσει μουσικά κινηματογραφικές σκηνές φορτισμένες συναισθηματικά, όπως στην ταινία «Η Μορφή του Νερού» ή επεισόδια του έπους «Star Wars».

Συναγερμός σήμανε χθες, Κυριακή, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν εντοπίστηκε η σορός μιας γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας Α’. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας περίπου 50-55 ετών, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν άγνωστα.

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της 33χρονης τουρίστριας από τη Σερβία, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν το τελευταίο 24ωρο στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Η γυναίκα εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στη Χανιώτη, οικισμός που γειτνιάζει με το Πευκοχώρι.

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025 18:25

Άρης: Υποδέχεται τον Ράτσιτς στην Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έφτασε, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, ο Ούρος Ράτσιτς. Ο Σέρβος μέσος έχει φτάσει σε συμφωνία με τους ανθρώπους του Άρη, αφήνοντας το Καμπιονάτο και τη Σασουόλο.