espa pkm

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 6:23:05 μμ

Ελλάδα

Στις δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Σόφια παρέπεμψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Μαρτίνα Φιτς, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Μειωμένη κατά 5,48% είναι στο σύνολο η εγγεγραμμένη ανεργία για όσους αναζητούν εργασία για το μήνα Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, που μεταφράζεται σε 48.496 λιγότερους άνεργους.

Μια νέα πρόταση για το όνομα φαίνεται ότι έπεσε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων Τσίπρα - Ζάεφ για το «Μακεδονικό» που πραγματοποίηθηκαν στη Σόφια.

Πρόκειται για πρόταση που δεν είχε, μέχρι στιγμής, εξεταστεί και σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε από την πλευρά της πΓΔΜ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε διάφορους δήμους της Αττικής, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, από τις 08:00 έως τις 13:00, λόγω ταυτόχρονης διεξαγωγής αγώνων δρόμου 5χλμ στο πλαίσιο της δράσης «Ολοι Μαζί Μπορούμε».

Στην καρδιά του Πειραιά θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ.
Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι την Δευτέρα 28 Μαΐου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, όλα τα εμπορικά καταστήματα και αυτά πώλησης τροφίμων, στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), που επικαλείται σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.
Για ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή Μώλου ΔΕΗ Κερατσινίου ενημερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Λιμενική Αρχή Πειραιά.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διαπίστωσε ρύπανση έκτασης περίπου 120 τετραγωνικών μέτρων αποτελούμενη από ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενα.
Στο στόχαστρο των προσπαθειών της αστυνομίας για την πάταξη του παράνομου τζόγου βρίσκονται καφετέριες-«μίνι καζίνο» που ξεφυτρώνουν συνεχώς σαν «μανιτάρια».

Το κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές περιλαμβάνει εντατικές έρευνες και εφόδους σε καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Πορευόμαστε θετικά και είμαστε πιο κοντά σε μια συμφωνία απ’ ότι πριν ή τέσσερις μήνες» είπε, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Από τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ προκύπτει ότι έγιναν βήματα ουσιαστικά, όμως παραμένει το ζητούμενο, που είναι μια συνολική συμφωνία που δεν τεμαχίζεται.

Δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου (19 Μαΐου) και καλεί τους θύτες της γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.